Πετρόπουλος: Σχεδιάζει προνομιούχες μετοχές «ειδικού τύπου»

Κερδοφόρο αποτέλεσμα παρά την κρίση αναμένει για φέτος η εταιρεία. «Ενθουσιασμένος» δηλώνει ο Κων/νος Πετρόπουλος από την πορεία της διάδοχης κατάστασης στην εισηγμένη. Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η έκδοση προνομιούχων μετοχών ειδικού τύπου.

Πετρόπουλος: Σχεδιάζει προνομιούχες μετοχές «ειδικού τύπου»

Την έκδοση προνομιούχων μετοχών ειδικού τύπου σχεδιάζει η Π. Πετρόπουλος και ενδεχομένως να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση ακόμη και φέτος. Αυτό δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, αναφέροντας:

«Θα είμαστε η πρώτη εταιρεία που θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, οπότε επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί. Θα πρόκειται για προνομιούχες μετοχές που θα αγοράζουν οι διευθυντές κάθε επιχειρηματικής μονάδας και με τον τρόπο αυτό θα μετατρέπονται σε συνεταίρους της εταιρείας, πέραν του ότι σήμερα οι αμοιβές τους είναι συνδεδεμένες με τις επιδόσεις τους. Ειδικότερα, θα επενδύουν τα δικά τους λεφτά στη δική τους επιχειρηματική μονάδα και θα καρπώνονται μερίσματα. Αυτό θα βοηθήσει τόσο την παραγωγικότητα της εταιρείας όσο και πιθανόν τις κινήσεις μελλοντικών εξαγορών άλλων εταιρειών, καθώς στους σημερινούς ιδιοκτήτες τους θα μπορεί να προσφέρονται ως αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές που θα συνδέονται με τη δραστηριότητα της προς εξαγορά επιχείρησης».

Η χθεσινή γενική συνέλευση αποφάσισε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή (θα καταβληθεί στις 28 Αυγούστου), καθώς και τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως 10% για τους επόμενους 24 μήνες, σε εύρος τιμών μεταξύ 1 και 10 ευρώ, με την εισηγμένη σήμερα να κατέχει 5.761 ίδιους τίτλους).

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της εταιρείας Μιχάλης Οικονομάκης και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσαν μεταξύ άλλων:

  • Φέτος αναμένεται πτώση στις περισσότερες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Ωστόσο η διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων λειτουργεί ως αμυντικός μηχανισμός στην κρίση. Για το 2020, οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για έναν κύκλο εργασιών κοντά στα επίπεδα του έτους 2018 (94,7 εκατ. ευρώ) και για κερδοφόρο αποτέλεσμα.
  • Η εταιρεία έχει δώσει φέτος έμφαση στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο στα αστικά λεωφορεία (θα συμμετάσχει στο σχετικό αναμενόμενο διαγωνισμό) όσο και στα βανάκια.
  • Η Π. Πετρόπουλος συνεχίζει να λειτουργεί εύρυθμα και με τον ίδιο τρόπο, μετά την αποχώρηση των βασικών μετόχων κ.κ. Κων/νου και Γιάννη Πετρόπουλου από τη διοίκηση και το Δ.Σ. της εισηγμένης.

«Είχαν μπει από παλιά στέρεες δομές λειτουργίας, τις οποίες και ακολουθούμε», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τη σημερινή διοίκηση, ενώ ο Κων/νος Πετρόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος μέχρι σήμερα από την πορεία της διάδοχης κατάστασης, προσθέτοντας ότι «πιστεύω πως θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς».

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v