Intralot: Η επιτήρηση, η βουτιά της μετοχής και η ώρα της αλήθειας

Στα 17 εκατ. ευρώ έχει υποχωρήσει η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης, που εντάχθηκε σε «Επιτήρηση». Η φθίνουσα πορεία, οι απώλειες σε κρίσιμες αγορές και η αναμονή για την πρόταση προς τους ομολογιούχους.

Intralot: Η επιτήρηση, η βουτιά της μετοχής και η ώρα της αλήθειας

Με κεφαλαιοποίηση μόλις 17 εκατ. ευρώ και με τη μετοχή, που πλέον βρίσκεται στην κατηγορία «επιτήρησης», να υποχωρεί κατά 25% την τελευταία εβδομάδα, η Intralot βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην ώρα της αλήθειας, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Έπειτα από πολυετή φθίνουσα πορεία και με σοβαρά προβλήματα που κορυφώθηκαν μετά την «έξωσή» της από την αγορά της Βουλγαρίας, το μέλλον της Intralοt θα εξαρτηθεί από την τύχη που θα έχει η πρόταση των Evercore Partners και Allen & Overy προς τους ομολογιούχους για την αναδιάρθρωση δανείων.

Οι δύο εταιρείες προσελήφθησαν πρόσφατα ως χρηματοοικονομικός και νομικός σύμβουλος, αντίστοιχα, ώστε «να επανεξετάσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την επιχείρηση». Οι δύο σύμβουλοι ετοιμάζουν στην ουσία πρόταση προς τους ομολογιούχους.

Η Intralοt έχει δύο ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. Το πρώτο ομολογιακό, ύψους 250 εκατ. ευρώ και επιτόκιο 6,75%, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ το δεύτερο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,25%, λήγει ακριβώς τρία χρόνια αργότερα. Όπως είχε υποστηρίξει στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της Intralοt Χρ. Δημητριάδης, «οι σύμβουλοί μας είναι σε συνεχή επαφή με τους συμβούλους των ομολογιούχων προς ανεύρεση μοντέλου κεφαλαιακής διάρθρωσης, το οποίο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων μερών».

Η πρόταση ήταν «ζήτημα εβδομάδων» είχε υποστηρίξει η διοίκηση κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2019, αλλά οι εβδομάδες περνούν και οι πιέσεις στη μετοχή συνεχίζονται. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου και μετά την απώλεια των συμβολαίων στην Βουλγαρία, η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 70%. Στην αγορά προσπαθούν να καταλάβουν αν η πρόταση προς τους ομολογιούχους θα περιλαμβάνει και πώληση πρόσθετων περιουσιακών στοιχείων. Προ μηνών ο κ. Δημητριάδης είχε απορρίψει το σενάρια πώλησης της θυγατρικής στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως ο όμιλος εξετάζει διάφορες συνεργασίες στους τομείς που δραστηριοποιείται.

Από τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη Αμερική προέρχονταν σχεδόν το 50% των εσόδων του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Όμως η Intralοt είχε ζημιές περί τα 5 εκατ. ευρώ από την περιοχή της Αμερικής και ζημιές 15 εκατ. από τη δραστηριότητα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που συνεισέφερε περί το 39% των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο.

Η διοίκηση επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία τα οφέλη που μπορεί να έχει η Intralοt από το άνοιγμα της αγοράς στοιχηματισμού των ΗΠΑ, τη συνεργασία με τον ΟΤΕ στον τομέα του διαδικτυακού στοιχηματισμού, κ.α. Όμως, τα συνεχή αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα και οι πιέσεις στη μετοχή δείχνουν στην Intralοt ότι δεν υπάρχουν τα περιθώρια χρόνου για να επωφεληθούν από τις όποιες ευκαιρίες στην εγχώρια ή διεθνή αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2020, κυρίως εξαιτίας της Βουλγαρίας, οι ενοποιημένες πωλήσεις ήταν σχεδόν οι μισές σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Περιορίστηκαν σε 101,9 εκατ. ευρώ από 192,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ οι ζημιές σε επίπεδο ομίλου άγγιξαν τα 17 εκατ. από ζημιές 2,85 εκατ. στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v