Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιφερειακά αεροδρόμια: Πτώση 90% στην επιβατική κίνηση Ιουλίου

Απογοητευτικά τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Fraport Greece τις πρώτες ημέρες ανοίγματος του τουρισμού. Ελάχιστοι οι επιβάτες και πολύ περιορισμένα περιθώρια αντιστροφής της κατάστασης.

Περιφερειακά αεροδρόμια: Πτώση 90% στην επιβατική κίνηση Ιουλίου

Για «ανώμαλη προσγείωση για τα αεροδρόμια και τις προοπτικές του τουρισμού», έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» παρουσίασε πτώση το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου κατά 94% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ το δεύτερο 15νθήμερο, η πτώση κυμάνθηκε στο 87% σε σχέση με πέρυσι. Αναφορικά δε με την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, η κίνηση παρουσίασε πτώση κατά 78% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με τον κ. Βήλο, οι επιβάτες άγγιξαν τις 39.000 ενώ την ίδια εβδομάδα πέρυσι ήταν 177.000.

Εξίσου αποθαρρυντικά, όπως τόνισε, είναι τα στοιχεία και για το αεροδρόμιο της Καβάλας, όπου τον Ιούνιο η κίνηση σημείωσε πτώση κατά 96% σε σχέση με πέρυσι ενώ από την 1η Ιουλίου έως σήμερα, που «άνοιξαν» οι διεθνείς πτήσεις, η πτώση άγγιξε το 91%. Σε αριθμούς επιβατών αυτό μεταφράζεται ως εξής: Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, οι επιβάτες που ταξίδεψαν στο αεροδρόμιο της Καβάλας ήταν 1.200 ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι 13.000.

Στο σύνολο των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση σημείωσε πτώση 96,7% σε σχέση με πέρυσι και την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου 90%.

«Βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα στον κόσμο για να ταξιδέψει και έτσι όπως διαμορφώνονται τα νούμερα, είναι πολύ κατώτερα ακόμη κι από εκείνα που προσδοκούσαμε μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού», τόνισε ο κ. Βήλος και πρόσθεσε: «Ακόμη και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους ξενοδόχους δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά σε επίπεδο κρατήσεων και εκτιμούμε ότι τα περιθώρια αναστροφής της μέχρι σήμερα εικόνας είναι πολύ περιορισμένα».

Ο κ. Βήλος τόνισε ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχασε φέτος μεταξύ άλλων «ένα πολύ σημαντικό δρομολόγιο, αυτό που συνδέει την Ντόχα με τη Θεσσαλονίκη», ενώ μεγάλη απώλεια είναι και η ακύρωση των πτήσεων της JET2 από το Ηνωμένο Βασίλειο. «Παρά τα εμπόδια, εμείς συνεχίζουμε τις εργασίες για την αναβάθμιση των αεροδρομίων μας. Μια επένδυση που αγγίζει σχεδόν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για τα 10 από τα 14 αεροδρόμια και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους», υπογράμμισε ο κ. Βήλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v