Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Νέα εθελούσια για ακόμα 1.700 εργαζόμενους

Αφορά όσους είναι άνω των 55 ετών. Από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις. Μπόνους 20.000 ευρώ. Το πρώτο κύμα εθελουσίας έκλεισε με την αποχώρηση 702 εργαζομένων.

ΔΕΗ: Νέα εθελούσια για ακόμα 1.700 εργαζόμενους

Σε νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΔΕΗ. Όπως αναφέρουν πηγές, θα αφορά 1.700 εργαζόμενους από όλο τον όμιλο και όσοι έχουν ηλικία άνω των 55 ετών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξ αυτών μόνο οι 500 έχουν θεμελιώσει πλήρες δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Πάντως, ο Γιώργος Στάσσης είναι αποφασισμένος να τρέξει το νέο πακέτο οικειοθελούς αποχώρησης δίνοντας τη δυνατότητα για υποβολή αίτησης συμμετοχής από την 1η έως τις 31 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το μπόνους είναι 20.000 ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι που αποχωρούν δικαιούνται και αποζημίωσης 15.000 ευρώ.

Ως προς το πρώτο πακέτο της εθελουσίας εξόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν συνολικά 702 εργαζόμενοι από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και τις θυγατρικές της Μελίτη και Μεγαλόπολη. Το όφελος που αποκομίζει η εταιρία υπολογίζεται σε 48 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε θέσει ως στόχο την αποχώρηση 902 εργαζομένων από τις λιγνιτικές της ΔΕΗ, και σε αυτήν τελικά συμμετείχαν 602. Στη θυγατρική Λιγνιτική Μεγαλόπολης ανταποκρίθηκαν 81 και στη Λιγνιτική Μελίτης 42 εργαζόμενοι.

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v