Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Προπονήσεις» για την είσοδο της Nova στην κινητή

Πώς σχεδιάζονται τα πρώτα βήματα της εταιρείας στον χώρο ως MVNO. Ποιοι θα είναι οι πρώτοι χρήστες των υπηρεσιών και πότε αναμένεται το λανσάρισμα στην αγορά.

«Προπονήσεις» για την είσοδο της Nova στην κινητή

Δοκιμαστικές κλήσεις στην κινητή τηλεφωνία ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα η Nova, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το λανσάρισμα που αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο, καθώς εργαζόμενοι, συνεργάτες και επιλεγμένοι συνδρομητές θα είναι οι πρώτοι χρήστες που θα τεστάρουν τις υπηρεσίες Nova Mobile.

Η διοίκηση της Nova το τελευταίο διάστημα προετοιμάζεται συστηματικά για την είσοδο στην κινητή τηλεφωνία, προκειμένου να προσφέρει συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας, θωρακίζοντας έτσι περισσότερο τη στρατηγική αξία της εταιρείας.

Για να γίνει δυνατή η είσοδος της Nova στην κινητή τηλεφωνία ως MVNO (εικονικός πάροχος), χρειάστηκε η διοίκηση της Fοrthnet να προσφύγει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για διαιτησία τον Οκτώβριο του 2016, λόγω των παράλογων απαιτήσεων στις τιμές χονδρικής που πρότειναν οι πάροχοι δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Μετά από διαδικασίες που διήρκεσαν περισσότερα από δύο χρόνια και κατέληξαν σε θετική απόφαση της ΕΕΤΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα να υπογραφεί η σχετική σύμβαση «εικονικού παρόχου» (MVNO) τον Ιούνιο του 2019.

Η σύμβαση υπεγράφη με τη Vodafone Ελλάδος, με βάση το δίκτυο της οποίας θα δραστηριοποιείται η Nova.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, μετά τη συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών με τη United Group, η οποία ανήκει στον όμιλο της βρετανικής επενδυτικής εταιρείας BC Partners.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v