Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδοφόρο 2020 προβλέπει για την Autohellas ο Ευ. Βασιλάκης

Αισιοδοξία ότι η εταιρεία θα καταφέρει να εμφανίσει λίγα κέρδη παρά την πανδημία και τη μεγάλη πτώση του τουρισμού. Μέρισμα 0,23 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ΓΣ.

Κερδοφόρο 2020 προβλέπει για την Autohellas ο Ευ. Βασιλάκης

Την αισιοδοξία του ότι η Autohellas θα καταφέρει να βγάλει κέρδη και τη δύσκολη φετινή χρονιά εξέφρασε ο Ευτύχιος Βασιλάκης στη χθεσινή Γενική Συνέλευση. Το γεγονός είχε αντίκτυπο στην πορεία της μετοχής, που σήμερα κινείται με κέρδη 9%.

Όπως σημειώνει η Euroxx, o επικεφαλής της εταιρείας σημείωσε ότι η εταιρεία θα καταφέρει να παραμείνει θετική και για το 2020 σε ενοποιημένη βάση και δεν θα χαλάσει το σερί κερδοφορίας των 53 ετών. Σημείωσε βέβαια ότι τα κέρδη θα είναι λίγα, δεδομένου ότι η Ελλάδα θα έχει το 20 με 30% των αφίξεων ξένων τουριστών που είχε πέρυσι.

Να σημειωθεί ότι η Αutohellas το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς παρουσίασε έσοδα €114,3 εκατ., ελαφρά αυξημένα έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Η αύξηση αυτή επετεύχθη παρά την κατακόρυφη πτώση των κρατήσεων και συνεπώς του κύκλου εργασιών τον Μάρτιο, προερχόμενη σε σημαντικό βαθμό από την ανάπτυξη των μακροχρόνιων μισθώσεων. Αντίθετα, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκίνητων του στόλου μισθώσεων έφτασαν τα €10,2 εκατ., καταγράφοντας μείωση κατά 18%.

Η περίοδος ήταν ζημιογόνος, στο €1,1 εκατ. από κέρδη €1,9 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η διοίκηση σημείωνε τότε ότι είναι ενθαρρυντικό πως τόσο η δραστηριότητα των μακροενοικιάσεων (operating leasing) όσο και ο κλάδος εμπορίας αυτοκίνητου δείχνουν τουλάχιστον καλή δυναμική πορεία μετά τη λήξη του lockdown. Φυσικά σε σχέση με το μέρος της δραστηριότητας που αφορά στον τουρισμό (βραχυχρόνιες μισθώσεις), οι επόμενοι μήνες αποτελούν μια πρόκληση, καθώς είναι βέβαιη η λειτουργία σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο αφίξεων, ακόμη και μετά τη σταδιακή επαναφορά των πτήσεων, με την αβεβαιότητα που προκαλείται από τις επιδημιολογικές εξελίξεις να πλήττει τις διεθνείς αφίξεις.

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,23 ευρώ ανά μετοχή. Ημερομηνία αποκοπής από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος ορίζεται η 20ή Ιουλίου 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v