Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέρασε το πακέτο στη Lamda, αποεπένδυσε η Μ. Λάτση

Ολοκληρώθηκε η αποεπένδυση της Μαριάννας Λάτση από την εισηγμένη. Πέρασε πακέτο για το 3,4% της εταιρίας. Είχαν προηγηθεί πακέτα για 8.900.000 μετοχές της εταιρίας την Παρασκευή. Οι ανακοινώσεις.

Πέρασε το πακέτο στη Lamda, αποεπένδυσε η Μ. Λάτση

Ενα πακέτο, ύψους 5.992.759 μετοχών ή του 3,4% της Lamda Development πέρασε μέσω του ΧΑ λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης. 

Το πακέτο πέρασε στην τιμή των 5,60 ευρώ με το συνολικό ύψος της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 33,55 εκατ. ευρώ. 

Το placement διενεργήθηκε από τη Euroxx και το 80% των μετοχών που διατέθηκαν κατέληξαν σε ξένα χαρτοφυλάκια καλής ποιότητας.

Είχαν προηγηθεί πακέτα για 8.900.000 μετοχές της εταιρίας την Παρασκευή. 

Η κίνηση έγκειται στο πλαίσιο της αποεπένδυσης της Μαριάννας Λάτση. Όπως ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Lamda Holdings (CLH) που είναι η βασική μέτοχος της Lamda Development, πώλησε 8.900.000 μετοχές της εισηγμένης και «θα εκκινήσει άμεσα διαδικασία διάθεσης συμπληρωματικού πακέτου 5,992,760 μετοχών της Lamda Develοpment AE προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Develοpment ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «οι οικογένειες Σπύρου Λάτση και Μαργαρίτας Λάτση διατηρούν τη συμμετοχή τους στη CLH και στηρίζουν πλήρως το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού». Μετά την ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών, η CLH θα κατέχει ποσοστό 42,2% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της Lamda Develοpment AE από 50,62% που κατείχε μέχρι χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v