Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Αστικά Ακίνητα: Συζητά με funds των «κόκκινων» δανείων

Χωρίς έντονες παρενέργειες από την πανδημία αναμένονται τα φετινά οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Αστικά Ακίνητα. Συζητήσεις με τα funds των «κόκκινων» δανείων για την ανάληψη εργασιών. Προς συμβιβαστική λύση για το ακίνητο της Βουλγαρίας.

Alpha Αστικά Ακίνητα: Συζητά με funds των «κόκκινων» δανείων

Την εκτίμησή της ότι αν το εξωτερικό περιβάλλον δεν επιδεινωθεί, τα φετινά οικονομικά αποτελέσματα της Alpha Αστικά Ακίνητα θα κυμανθούν σχετικά κοντά στα αντίστοιχα περυσινά, εξέφρασε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

«Μέχρι τώρα κινούμαστε σε ομαλό δρόμο, μέσα από μια σφιχτή διαχείριση που έχουμε υιοθετήσει, με αποτέλεσμα τα πράγματα να μην έχουν επιδεινωθεί για εμάς, παρά την πανδημία και τις συνέπειές της», αναφέρθηκε από τη διοίκηση, η οποία εστίασε μεταξύ άλλων στις μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας και στα πολύ υψηλά της ταμειακά διαθέσιμα (78,33 εκατ. ευρώ στις 31/12/2019 έναντι 74,61 εκατ. στις 31/12/2018).

Ωστόσο, παρά την υπερβάλλουσα ρευστότητα που διαθέτει η Alpha Αστικά Ακίνητα, η διοίκηση πρότεινε (και η γενική συνέλευση αποφάσισε, καθώς η μητρική Alpha Bank ελέγχει άνω του 93% της εταιρείας) για μια ακόμη χρονιά τη διανομή μηδενικού μερίσματος στους μετόχους. «Μπορεί να μη διανέμουμε μέρισμα, ωστόσο η μετοχή συγκαταλέγεται στις πλέον σταθερότερες, μέσα από την ενίσχυση της εταιρείας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της εισηγμένης, κύκλοι προσκείμενοι στην Alpha Αστικά Ακίνητα υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι:

  • Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με funds-αγοραστές «κόκκινων» τραπεζικών δανείων, προκειμένου να τους παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με αποτιμήσεις και εν γένει διαχείριση ακινήτων τα οποία σχετίζονται με τα συγκεκριμένα δάνεια. Πρόκειται για μια δραστηριότητα (έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιες πρώτες συνεργασίες) στην οποία η εισηγμένη θα στοχεύσει δυναμικά μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς αναμένονται μεγάλου ύψους πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά την επόμενη τριετία.
  • Υπάρχουν επαφές σε προχωρημένο επίπεδο, προκειμένου να λήξει συμβιβαστικά και με σχετικά θετικό τρόπο για την εισηγμένη η πολυετής δικαστική διαμάχη γύρω από το ακίνητο που κατέχει η εταιρεία στη Βουλγαρία.
  • Δεν διαφαίνεται πρόθεση μετατροπής της εταιρείας σε ΑΕΕΑΠ.
  • Ένα πιθανό placement με στόχο τη μείωση του ποσοστού της Αlpha Βank στην εισηγμένη θα απαιτούσε ένα πολύ διαφορετικό χρηματιστηριακό κλίμα (η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση πολύ κάτω από τη λογιστική της αξία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v