Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο στο σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms

Η έγκριση οριστικοποιεί τη συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Προβλέπεται η μεταβίβαση σημαντικού τμήματος του ενεργητικού σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Impala, με τη μορφή εισφοράς σε είδος.

Πράσινο φως από το Πρωτοδικείο στο σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farms

Εγκρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου το σχέδιο εξυγίανσης της Creta Farm.

Υπενθυμίζεται πως το επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο κατάρτισε ο στρατηγικός επενδυτής, εταιρία Impala Hellas συζητήθηκε στις 5 Ιουνίου ενώπιον του Πρωτοδικείου, και η παραπάνω έγκριση οριστικοποιεί τη συμφωνία εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Με βάση αυτή, προβλέπεται η μεταβίβαση σημαντικού τμήματος του ενεργητικού σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Impala, με τη μορφή εισφοράς σε είδος. Το συνολικό κούρεμα στις οφειλές της Creta Farm θα αγγίζει το 64,12% και στην IMPALA HELLAS θα μεταβιβαστούν οφειλές ύψους 58,457 εκατ. ευρώ από τη μαύρη τρύπα των 162.943.437,49 ευρώ, με την οποία βαρύνoνταν η επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η συμφωνία εξυγίανσης έχει ήδη λάβει το πράσινο φως της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. Ευρώ στην Creta Farm, από τα οποία 2 εκατ. εκταμίευσε η Impala Hellas και 2 εκατ. εκταμίευσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v