Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Επέκταση κλινών έως το τέλος του έτους

Τι δήλωσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Φετινός στόχος η επανάληψη του περσινού κύκλου εργασιών. Μεγάλος αριθμός διαγνωστικών τεστ Covid-19.

Ιατρικό Αθηνών: Επέκταση κλινών έως το τέλος του έτους

Toν στόχο της διατήρησης του φετινού κύκλου εργασιών στα περσινά επίπεδα έχει θέσει ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, παρά τις απώλειες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας κατά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.

«Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά θέλω να πιστεύω επιτεύξιμος», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Αποστολόπουλος, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, εστιάζοντας στο ότι:

  • Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούσαν τις ιδιωτικές κλινικές (απαγόρευση χειρουργείων, κ.λπ.) παρατηρείται αύξηση πληροτήτων σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.
  • Διεξάγεται πολύ μεγάλος αριθμός τεστ κορωνοϊού σε συνεργασία με το διαπιστευμένο κέντρο Γενότυπος, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, αλλά και μέσα στα αεροδρόμια Ελευθέριος Βενιζέλος και Μακεδονία. Παρά τη χαμηλή της τιμολόγηση, η συγκεκριμένη δραστηριότητα ενισχύει τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου.
  • Αποδίδουν οι επενδύσεις που γίνονται εδώ και πολλά χρόνια σε μηχανολογικό (19,5 εκατ. το 2019) και έμψυχο υλικό.

Πέραν αυτών, ο Γιώργος Αποστολόπουλος αναφέρθηκε και σε υπάρχοντα σχέδια επέκτασης του ομίλου, υποστηρίζοντας ότι καθυστέρησαν, λόγω της όλης κατάστασης, ανακοινώσεις που σχεδιάζονταν για το Πάσχα και σημειώνοντας πως μέχρι το τέλος του έτους το Ιατρικό Αθηνών θα διαθέτει περισσότερες κλίνες απ’ ό,τι σήμερα.

Σχολιάζοντας, τέλος, τον ανταγωνισμό στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας, ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε πως «το Ιατρικό παραμένει ο μόνος όμιλος που βρίσκεται σε ελληνικά χέρια και είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα συνεχίσει να παίζει αποφασιστικό ρόλο στην εγχώρια αγορά της ιδιωτικής υγείας. Ο ανταγωνισμός δεν μας ανησυχεί. Εμείς ήρθαμε για να μείνουμε, ενώ ο ανταγωνισμός έχει ως στόχο να κερδίσει και μέσα σε λίγα χρόνια να αποχωρήσει. Στο Ιατρικό, εκτός από την εξασφαλισμένη διάδοχη μετοχική κατάσταση, διαθέτουμε και πολύ υψηλό επίπεδο στελεχιακού δυναμικού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v