Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με χορηγία Σαράντη και My Market

O όμιλος Σαράντη χορηγεί πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενημέρωσης παιδιών σε ιδρύματα για τη διασφάλιση της υγείας μέσα από το πλύσιμο των χεριών και στηρίζει τα σχολεία 10 μικρών νησιών της Ελλάδας, σε συνεργασία με τα My market.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με χορηγία Σαράντη και My Market

Ο Όμιλος Σαράντη, πιστός στη δέσμευσή του για στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζει τις δράσεις του για τη συλλογική ασφάλεια και υγιεινή, μέσω του brand Noxzema, που είναι ταυτόσημο με την προστασία, τη φροντίδα και την αξιοπιστία. Εστιάζοντας αυτή τη φορά στα παιδιά, ενώνει τις δυνάμεις του με τα My market και από κοινού στηρίζουν την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη και το Mum Institute για την πραγματοποίηση ενός προγράμματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε ιδρύματα φροντίδας και περίθαλψης παιδιών για την ασφάλεια της υγείας, μέσα από το πλύσιμο των χεριών. Παράλληλα, προσφέρει στήριξη στα σχολεία δέκα μικρών νησιών της Ελλάδας, δωρίζοντας μπάρες σαπουνιού για την κάλυψη των αναγκών τους για έναν ολόκληρο χρόνο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά επισκέψεων σε ιδρύματα με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιδιών που ζουν εκεί, ώστε να συνδέσουν την καθημερινή υγιεινή με την υγεία και την πρόληψη από τους ιούς, μετατρέποντάς το πλύσιμο των χεριών σε μία διασκεδαστική συνήθεια. Τα παιδιά θα μάθουν πώς αναπτύσσονται τα μικρόβια και πώς αυτά μπορούν να μεταδοθούν με βρώμικα χέρια. Ακόμη, θα λάβουν πρακτικές συμβουλές γύρω από τα απαραίτητα βήματα για ένα αποτελεσματικό πλύσιμο των χεριών, τη συχνότητα, καθώς και εναλλακτικούς τρόπους προστασίας αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι.

Πέρα από την χορηγούμενη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για την προστασία μέσα από την προσωπική καθαριότητα, το Noxzema προσφέρει έμπρακτη στήριξη σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών την Ελλάδας, εφοδιάζοντας, μέσω δωρεάς, τα σχολεία 10 μικρών νησιών της χώρας μας με μπάρες σαπουνιών για την κάλυψη των αναγκών τους για ένα χρόνο. Η δωρεά απευθύνεται στα δημόσια σχολεία στην Ηρακλειά, τη Δονούσα, τη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια, τον Άγιο Ευστράτιο, την Αστυπάλαια, τη Χάλκη, τις Οινούσσες, το Αγαθονήσι και την Ανάφη.

Οι νέες δράσεις φροντίδας που πραγματοποιούνται με τη στήριξη του Noxzema έρχονται σε συνέχεια της προσφοράς του για είδη καθαρισμού των χεριών στους οργανισμούς «Γιατροί του Κόσμου», «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς και την προσφορά ειδών προσωπικής υγιεινής στα ιδρύματα «Χαμόγελο του Παιδιού», «Καταφύγιο Αγάπης & Συμπαράστασης», «Γηροκομείο Αθηνών» και «Ηλιαχτίδα», για ένα χρόνο, σε μια συγκυρία που οι ανάγκες για τα συγκεκριμένα είδη παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες.

Η οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη υλοποιεί τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά & πολιτιστικά προγράμματα σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος των προγραμμάτων είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό για όλους, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Από το 2007 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1100 επισκέψεις σε 95 νησιά και χωριά κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι δράσεις της περιλαμβάνουν διαδραστικές βιωματικές εμπειρίες, εργαστήρια επιμόρφωσης, διαλέξεις, εκθέσεις, εμπλουτισμό βιβλιοθηκών, ιατρικές εξετάσεις, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και δωρεές. Τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, χωρίς να αποκλείουν τους ενήλικες.

Το Mum Institute είναι µία φιλανθρωπική πρωτοβουλία µε σκοπό την κοινωνική ευθύνη και την προσφορά, που ξεκίνησε από την κοινωνική λέσχη κεραμικής, βιβλίου και φαγητού Mum Social Club. Το Mum Institute απαρτίζεται από την καλλιτεχνική και δημιουργική σκηνή της πόλης: καλλιτέχνες, σεφ, αρχιτέκτονες, επιμελητές, σχεδιαστές και πολλοί άλλοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό και φιλοδοξούν να βοηθήσουν τις κοινότητες και τις ευπαθείς οµάδες που βρίσκονται σε ανάγκη. Σε συνεργασία µε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, το Mum Institute ανέλαβε τη σίτιση και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες για 30 κορίτσια, σε εφηβική ηλικία, που διαµένουν στην “Παιδόπολη Αγία Βαρβάρα”. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν σεµινάρια µαγειρικής, κεραµικής, καλλιτεχνικής έκφρασης, αρχιτεκτονικής, µαθήµατα yoga και κυκλικής γυµναστικής, καθώς και την κατασκευή ενός συλλογικού λαχανόκηπου.

Ο Όμιλος Σαράντη του θα συνεχίσει τις κοινωνικές δράσεις προσφοράς με στόχο την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων με πρωταγωνιστές πάντα τα brands του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v