Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Πετρόπουλος: «Φέρνει» τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της BYD

Η BYD λειτουργεί τρία εργοστάσια στην Ευρώπη και έχει παραδώσει εκατοντάδες ηλεκτρικά λεωφορεία τα τελευταία πέντε χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Π. Πετρόπουλος: «Φέρνει» τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της BYD

Στην έκκληση του Υπουργείου Μεταφορών κ Υποδομών ανταποκρίθηκε πρώτη η Π. Πετρόπουλος, για διάθεση ηλεκτροκίνητου λεωφορείου και δοκιμή σε διαδρομές του ΟΑΣΑ-ΟΣΥ στην Αθήνα.

Ειδικότερα, διατέθηκε λεωφορείο του κατασκευαστή BYD, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών λεωφορείων και μπαταριών στον κόσμο, καθώς διαθέτει 37 εργοστάσια σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική.

Η BYD λειτουργεί τρία εργοστάσια στην Ευρώπη και έχει παραδώσει εκατοντάδες ηλεκτρικά λεωφορεία τα τελευταία πέντε χρόνια στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι market leader στην Ευρώπη, με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Το ηλεκτρικό demo bus έχει μήκος 12 μέτρα, τρεις διπλές πόρτες, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου, ράμπα για ΑΜΕΑ, ενώ η χωρητικότητα των επιβατών του είναι 24 καθήμενοι, 51 όρθιοι, 1 θέση ΑΜΕΑ. Κινείται με μπαταρία 348 kw, 2 Ηλεκτρομοτέρ 2 Χ 150 kw που αντιστοιχούν σε ισχύ 402 hp και είναι φιλικό για τους επιβάτες (WIFI συνδεσιμότητα για τους επιβάτες, USB φορτιστές για τα κινητά επιβατών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v