Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιταχύνει τις επενδύσεις η Quest Holdings

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης, στο πλαίσιο του conference call προς τους αναλυτές. Oι επενδυτικοί στόχοι του δεύτερου εξαμήνου, η έκτακτη φορολογική επιβάρυνση των 11,2 εκατ. ευρώ και η πορεία της υπόθεσης Γ.Ε. Δημητρίου.

Επιταχύνει τις επενδύσεις η Quest Holdings

Τη διατήρηση της στρατηγικής της για επενδύσεις και ανάπτυξη επισήμανε η διοίκηση της Quest Holdings, στο πλαίσιο του σημερινού conference call που παρέθεσε η εισηγμένη εταιρεία στους αναλυτές.

Ειδικότερα, ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Μάρκος Μπιτσάκος σημείωσε πως οι επενδύσεις του δεύτερου φετινού εξαμήνου αναμένεται να είναι υψηλότερες σε σύγκριση με αυτές του πρώτου. Κατά το α’ εξάμηνο διατέθηκαν 6,8 εκατ. ευρώ, ποσό που κατά 60% αφορούσε το επενδυτικό σχέδιο της ACS.

Μέσα στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς, αναμένεται να επιταχυνθεί η υλοποίηση των νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της θυγατρικής εταιρείας ταχυμεταφορών, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόθεση να διατεθούν γύρω στα 6-10 εκατ. ευρώ για την απόκτηση φωτοβολταϊκών πάρκων που κατά προτίμηση βρίσκονται σε λειτουργία, λειτουργούν με βάση το παλαιό νομικό καθεστώς και οδηγούν σε έναν εσωτερικό βαθμό αποδοτικότητας (IRR) υψηλότερο του 15%. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πως τέτοιες επενδύσεις θα συμφωνηθούν και θα ολοκληρωθούν στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Quest Holdings Απόστολος Γεωργαντζής επιβεβαίωσε την πρόθεση του Ομίλου για υψηλές επενδύσεις, ωστόσο σημείωσε ότι αυτές επηρεάζονται από τη διαθεσιμότητα ευκαιριών, αλλά και από τον χρονισμό των διαδικασιών αναδιάρθρωσης.

Ειδικότερα για το ενδεχόμενο συμμετοχής της Quest Holdings στο μετοχικό κεφάλαιο της Γ.Ε. Δημητρίου, ο κ. Γεωργαντζής ανέφερε ότι απαιτείται δικαστική έγκριση της αναδιάρθρωσης των δανείων της εταιρείας και εκτίμησε πως η σχετική δικαστική απόφαση (από την οποία θα κριθεί και η ένταξη της Γ.Ε. Δημητρίου από τον Όμιλο Quest) αναμένεται γύρω στα μέσα του 2021.

Τέλος, η διοίκηση της Quest Holdings, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναλυτών, σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Οι επιπτώσεις από το lockdown ήταν σχετικά μικρότερες απ’ ό,τι αρχικά αναμενόταν και οι δραστηριότητες του Ομίλου θα ευνοηθούν σε βάθος χρόνου από τις επιδράσεις της πανδημίας στη συμπεριφορά των καταναλωτών και των πολιτών γενικότερα.
  • Η έκτακτη φορολογική επιβάρυνση ύψους 11,5 εκατ. ευρώ που θα επιβαρύνει το αποτέλεσμα του 2020 είναι αποτέλεσμα της κεφαλαιοποίησης ενός παλαιού έκτακτου αποθεματικού, το οποίο είχε προκύψει το 2006, όταν η Quest είχε πουλήσει με κέρδη την τότε θυγατρική Q Telecom. Η κίνηση αυτή δίνει την πλήρη ευχέρεια στην εισηγμένη εταιρεία είτε να διανέμει μερίσματα είτε να προχωρά σε επιστροφές κεφαλαίου προς τους μετόχους της.
  • Δεν υπάρχει πρόθεση για εκτεταμένη χρήση του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, με δεδομένο ότι το free float της εισηγμένης διαμορφώνεται γύρω στο 25%, ποσοστό που θεωρείται χαμηλό. Οι όποιες κινήσεις έγιναν φέτος ήταν για «πολύ αμυντικούς λόγους» (σε πολύ χαμηλές αποτιμήσεις, όπως επισήμανε σήμερα σχόλιο του «Χαμαιλέοντα»).
  • Το δεύτερο εξάμηνο για τον Όμιλο αναμένεται να κινηθεί με παρόμοιο τρόπο σε σχέση με το πρώτο μισό του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v