Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Ερχεται άνοιγμα στον δεύτερο υποψήφιο για τη SingularLogic

Οι διαπραγματεύσεις αρχικά με Space-Entersoft και Epsilon Net φαντάζουν ως το επικρατέστερο σενάριο για την πώληση της εταιρείας πληροφορικής. Δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις με τη Nexum Holding Limited.

MIG: Ερχεται άνοιγμα στον δεύτερο υποψήφιο για τη SingularLogic

Για σήμερα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διοικητικό συμβούλιο της MIG, στα θέματα του οποίου συγκαταλέγεται και η στάση που θα κρατήσει ο εισηγμένος Όμιλος σχετικά με τη διαδικασία πώλησης της SingularLogic.

Όπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση της ΜIG στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου:

  • Οι διαπραγματεύσεις με τον προτιμητέο επενδυτή Nexum Holding Limited δεν προχώρησαν ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να μην υπογραφεί το σχετικό SPA.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της MΙG δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τις εξελίξεις.
  • Και πως την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. σήμερα) το Δ.Σ. θα συνερχόταν προκειμένου να πάρει τις τελικές του αποφάσεις σχετικά με τη SingularLogic.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το διοικητικό συμβούλιο προσανατολίζεται στο να συνεχίσει τη διαδικασία πώλησης της SingularLogic, βάζοντας στο αρχείο την πρόταση της Nexum Holdings και καλώντας, κατ' αρχάς, τον δεύτερο επενδυτή, που προσέφερε το αμέσως χαμηλότερο τίμημα. Πρόκειται για τη σύμπραξη τριών εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, που αποτελείται από τη Space Hellas, την Entersoft και την Epsilon Net.

Το συγκεκριμένο σχήμα φαίνεται πως εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της SingularLogic, διαθέτοντας την απαιτούμενη ρευστότητα να ολοκληρώσει το deal και έχοντας σαφή εμπειρία στον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, προκειμένου να διοικήσει ένα μεγάλο και πολυσχιδή Όμιλο όπως η SingularLogic.

Όπως άλλωστε είχαν δηλώσει όλα τα ενδιαφερόμενα σχήματα που διεκδίκησαν της εταιρεία, θα τη χώριζαν σε τμήματα και κάθε συμμετέχων θα αποκτούσε το κομμάτι που τον ενδιαφέρει, διαθέτει τεχνογνωσία και μπορεί να εκμεταλλευθεί συνέργειες και οικονομίες κλίμακας.

Το πιθανότερο λοιπόν σενάριο φαίνεται να είναι ένα νέο μπαράζ επαφών της MΙG με την τριάδα του προαναφερθέντος σχήματος την επόμενη εβδομάδα, από την έκβαση του οποίου θα κριθεί και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της SingularLogic.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v