Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Alumil αρωγός στον καθαρισμό του παραλιακού άξονα της Θεσσαλονίκης

Προχωράει στη χρηματοδότηση - μέχρι το τέλος του έτους - του αντιρρυπαντικού σκάφους “Αλκίππη”, που πραγματοποιεί την περισυλλογή πλαστικών και όχι μόνο αντικειμένων και καθαρίζει τη θάλασσα από το φυτοπλαγκτόν.

Η Alumil αρωγός στον καθαρισμό του παραλιακού άξονα της Θεσσαλονίκης

Tον επιφανειακό καθαρισμό του παραλιακού άξονα της Θεσσαλονίκης, μέσω της απομάκρυνσης των επιπλεόντων απορριμμάτων χρηματοδοτεί η Alumil, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και το βλέμμα στραμμένο στην αειφόρο ανάπτυξη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Μετά από την πρόταση του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, η Alumil ανταποκρίθηκε θετικά και προχωράει στη χρηματοδότηση - μέχρι το τέλος του έτους - του αντιρρυπαντικού σκάφους “Αλκίππη”, που πραγματοποιεί την περισυλλογή πλαστικών και όχι μόνο αντικειμένων και καθαρίζει τη θάλασσα από το φυτοπλαγκτόν.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται για τέσσερις μήνες ο απαραίτητος καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου και η διατήρησή του στην κατάσταση που αρμόζει, τόσο με βάση τα περιβαλλοντικά δεδομένα όσο και με αισθητικά κριτήρια για κατοίκους και επισκέπτες που περπατούν καθημερινά από το λιμάνι έως το Μέγαρο Μουσικής.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και γι’ αυτό είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρείται το θαλάσσιο μέτωπο καθαρό και να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και αυτή περνάει μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος. Καθαρό περιβάλλον σημαίνει υψηλή ποιότητα ζωής και άξια παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Ο σεβασμός στη φύση και η βελτίωση της καθημερινής διαβίωσης θα αποτελούν πάντα πυξίδα για τις δράσεις της Alumil».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v