Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν θα εκδικαστεί η ανακοπή για τις αποζημιώσεις της Ελευθεροτυπίας

Η διευκρίνιση στο νομικό πλαίσιο για τις πτωχεύσεις πρό του 2015, με τη διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο, επέτρεψε στην Alpha Bank να επανεξετάσει την στάση της και να αποφασίσει να μην… δικάσει την υπόθεση.

Δεν θα εκδικαστεί η ανακοπή για τις αποζημιώσεις της Ελευθεροτυπίας

Την απόσυρσή της από την εκδίκαση της προσφυγής για τον κατάλογο διανομής των περίπου 8,4 εκατομμυρίων ευρώ από τον πλειστηριασμό του ακινήτου της Ελευθεροτυπίας στο Νέο Κόσμο αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση της Alpha Bank.

Η διευκρίνιση στο νομικό πλαίσιο για τις πτωχεύσεις προ του 2015, με τη διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο, επέτρεψε στο νομικό τμήμα της τράπεζας να επανεξετάσει την στάση της και να αποφασίσει να μην δικάσει την υπόθεση.

Αυτή η διάταξη, άλλωστε, είναι και η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις αρχές του καλοκαιριού, όταν και κορυφώθηκαν οι αντιδράσεις των εργαζομένων της πρώην Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με τις τράπεζες, το νομικό πλαίσιο για τις πτωχεύσεις και η νομολογία των δικαστηρίων καθιστούσαν μονόδρομο την διεκδίκηση εκ μέρους των Τραπεζών Alpha και Πειραιώς μέρους του ποσού από τον πλειστηριασμό, έναντι των δανείων που είχαν χορηγήσει στην Χ. Κ. Τεγόπουλος. Σε διαφορετική περίπτωση, όσοι υπέγραφαν για απόσυρση από τη διεκδίκηση θα μπορούσαν να βρεθούν υπόλογοι.

Αν και, βάσει του νέου νόμου, η διανομή των ποσών από τον πλειστηριασμό του ακινήτου στη Μίνωος δεν επηρεαζόταν από ενδεχόμενες δικαστικές διαμάχες, η εξέλιξη μόνον ως θετική κρίνεται. Η διανομή των χρημάτων που αναλογούν στους εργαζόμενους της πρώην Ελευθεροτυπίας αναμένεται το επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v