Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Home port γίνεται ο Πειραιάς για τη Mystic Cruises

Η εταιρεία Mystic Cruises επιλέγει το λιμάνι του Πειραιά για έναρξη κρουαζιέρων, με το κρουαζιερόπλοιο «World Explorer» να ξεκινά την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Home port γίνεται ο Πειραιάς για τη Mystic Cruises

Και δεύτερη εταιρεία κρουαζιέρας επιλέγει για home port ελληνικό λιμάνι σε αυτή τη φάση, που γίνεται διεθνώς προσπάθεια για «ανάσταση» της κρουαζιέρας, μετά την πρώτη φάση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η εταιρεία Mystic Cruises επιλέγει το λιμάνι του Πειραιά για έναρξη κρουαζιέρων, με το κρουαζιερόπλοιο «World Explorer» να ξεκινά την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο έχει μήκος 126 μέτρα και πλάτος 25 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 200 επιβάτες. Θα πραγματοποιεί 15νθήμερες κρουαζιέρες σε ελληνικά λιμάνια και στην Τουρκία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο θα ξεκινήσει με περίπου 100 επιβάτες την πρώτη κρουαζιέρα. Ήδη το πλοίο πραγματοποιεί μια κρουαζιέρα από Μάλτα προς ελληνικά και τουρκικά λιμάνια, πριν καταλήξει στον Πειραιά, όπου θα ξεκινήσει τα νέα δρομολόγια.

Η Mystic Cruises, όπως προαναφέρθηκε, είναι η δεύτερη εταιρεία κρουαζιέρας που επιλέγει για home port ελληνικό λιμάνι, μετά το νέο άνοιγμα της κρουαζιέρας. Προηγήθηκε η TUI, που επέλεξε για αρχή το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου χθες το βράδυ στις 23:00 ξεκίνησε η πρώτη 7ήμερη κρουαζιέρα με προορισμό τον Πειραιά και την Κέρκυρα του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6». To πλοίο ξεκίνησε με 700 αντί για 600 επιβάτες και όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η TUI, μεταξύ των επιβατών είναι και η Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Βίκυ Λέανδρος, η οποία με συνοδεία άλλων καλλιτεχνών θα δώσει ζωντανή συναυλία πάνω στο πλοίο.

Υπολογίζεται ότι στα κυκλικά ταξίδια που θα κάνει το «Mein Schiff 6» θα εξυπηρετήσει συνολικά πάνω από 9.000 επιβάτες.

Η ασφάλεια των επιβατών, του προσωπικού, καθώς επίσης και του ελληνικού πληθυσμού αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα της TUI Cruises, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. «Οι κρουαζιέρες είναι εφικτές ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καταρτίσαμε ένα σχέδιο για τη διασφάλιση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας των επιβατών μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία τους όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους φορείς της Ελλάδας που κατέστησαν κάτι τέτοιο δυνατό», δήλωσε η Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) της TUI Cruises.

H TUI Cruises επισημαίνει ακόμη ότι με αφορμή τις στάσεις σε Ηράκλειο, η Wybcke Meier κάλεσε στο Mein Schiff 6 μαζί με τη Μαρία Δεληγιάννη, Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA (Cruise Lines International Association), τους τοπικούς φορείς καθώς και εκπροσώπους από την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας καθώς και της ναυτιλιακής και τουριστικής οικονομίας, για να αποκτήσουν μία εικόνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v