Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενική Εμπορίου: Κερδοφόρο το α' εξάμηνο, ενθαρρυντικό το γ' τρίμηνο

Κύκλο εργασιών 13,9 εκατ. ευρώ παρουσίασε η εταιρεία το β' τρίμηνο έναντι 15,6 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη υποχώρησαν σε 335 χιλιάδες ευρώ.

Γενική Εμπορίου: Κερδοφόρο το α' εξάμηνο, ενθαρρυντικό το γ' τρίμηνο

Κερδοφόρο τελικό αποτέλεσμα παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που προκάλεσε η πανδημία σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η Γενική Εμπορίου & Βιομηχανίας. Ειδικότερα, κατά το πρώτο μισό του 2020, η εισηγμένη εταιρεία σημείωσε:

  • Κύκλο εργασιών 13,9 εκατ. ευρώ έναντι 15,6 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
  • Καθαρά κέρδη ύψους 335 χιλ. ευρώ, έναντι 516 χιλ. κατά το πρώτο μισό του 2019.
  • Επίσης, στις 30 Ιουνίου τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 23,1 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τώρα τις εκτιμήσεις για το σύνολο του 2020, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας αναφέρει:

«Όσον αφορά την πορεία των εργασιών της εταιρίας και την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της στο τέλος της τρέχουσας χρήσης, στεκόμαστε στα ενθαρρυντικά μηνύματα των πρώτων μηνών του δευτέρου εξαμήνου όπου ο τζίρος της εταιρίας δείχνει στοιχεία ανάκαμψης και το μικτό περιθώριο διατηρείται σε σταθερά επίπεδα. Ευελπιστούμε στην συνέχεια των μέχρι τώρα θετικών εξελίξεων στο επιχειρηματικό τομέα και συνάμα στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, ώστε αυτή η «ιδιαίτερη χρονιά» να κλείσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε σχέση με τις επιτεύξεις της προηγούμενης χρήσης και τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης της εταιρίας. Επιπροσθέτως, στο δεύτερο μισό του πρώτου εξαμήνου παρατηρήθηκε άνοδος των τιμών του χάλυβα διεθνώς. Πιθανή συνέχιση της πορείας ανόδου των τιμών θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα της εταιρίας στη τρέχουσα χρήση.

Περαιτέρω, στο απευκταίο σενάριο της επιδείνωσης της δημόσιας υγείας, με την επέλευση δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19 κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, τα αποτελέσματα της χρήσης εκτιμούμε ότι στη χειρότερη των περιπτώσεων θα διαμορφωθούν στο διπλάσιο των επιτευχθέντων στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v