Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΦΑΓΕ: Ακυρώνει την επένδυση στο Λουξεμβούργο

Μετά από 4 χρόνια και δαπάνη κεφαλαίων για τη δημιουργία μονάδας γιαουρτιού, η ΦΑΓΕ σταματά επιστρέφοντας στο δημόσιο της χώρας την έκταση που είχε δεσμεύσει. Οι περιβαλλοντικές αντιρρήσεις και οι καταγγελίες για τις συμβουλευτικές εταιρείες συμφερόντων Φιλίππου.

ΦΑΓΕ: Ακυρώνει την επένδυση στο Λουξεμβούργο

Την ακύρωση της επένδυσης της για τη δημιουργία εργοστασίου στο Λουξεμβούργο αποφάσισε μετά από 4 χρόνια η ΦΑΓΕ, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών της χώρας.

Ειδικότερα, σε επίσημη ανακοίνωση του λουξεμβουργιανού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται πως η διοίκηση της ΦΑΓΕ ενημέρωσε χθες (21 Σεπτεμβρίου) τις αρχές, πως αποσύρει το ενδιαφέρον προώθησης της επένδυσης της ύψους περίπου 277 εκατ.ευρώ, για τη δημιουργία μονάδας γιαουρτιού.

Ο υπουργός Οικονομικών Franz Fayot, δήλωσε επίσης πως η ΦΑΓΕ θα επιστρέψει στο κράτος του Λουξεμβούργου την έκταση που είχε δεσμεύσει για το σκοπό αυτό στην περιοχή Wolser στην τιμή αγοράς.

Νωρίτερα, η ΦΑΓΕ με βάση δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αντιμετώπιζε σοβαρές αντιστάσεις από την τοπική κοινωνία και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει περιβαλλοντικές εγκρίσεις, παρά τη μακρά διαβούλευση που ολοκληρώθηκε το στις 12 Αυγούστου.

Πέραν των παραπάνω και σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου το Χριστιανικό Κοινωνικό Λαϊκό Κόμμα της χώρας φέρεται να έχει υποβάλει καταγγελία στη Γενική Εισαγγελία του Λουξεμβούργου κατά , ζητώντας τη διερεύνηση της ύπαρξης συμβουλευτικών εταιρειών (ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου της ΦΑΓΕ).

Πέννυ Κούτρα [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v