Οι εξαγωγές ανεβάζουν τον Δρομέα

Για το σύνολο της φετινής χρονιάς, η βιομηχανία επίπλων αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 10%, ενώ ανοδικές θεωρεί πως είναι οι προοπτικές της και για τα επόμενα χρόνια.

Οι εξαγωγές ανεβάζουν τον Δρομέα

Με όπλο τις παραγγελίες που αναλαμβάνει από φορείς του εξωτερικού και παρά τη βύθιση της εγχώριας ζήτησης λόγω του κορωνοϊού, η βιομηχανία επίπλων Δρομέας κατάφερε κατά το πρώτο φετινό τρίμηνο να βελτιώσει δραστικά τις οικονομικές της επιδόσεις.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από τα 7,9 εκατ. ευρώ στα 9,9 εκατ. ευρώ και το καθαρό αποτέλεσμα από ζημίες 140 χιλ. ευρώ μετατράπηκε σε κέρδος ύψους 398 χιλ. ευρώ.

Στις 30/6/2020 τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης εταιρείας είχαν διαμορφωθεί στα 26,74 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της φετινής χρονιάς, η βιομηχανία επίπλων Δρoμέας αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 10%, ενώ ανοδικές θεωρεί πως είναι οι προοπτικές της και για τα επόμενα χρόνια.

Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβάσεών της ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένει αποτελέσματα διαγωνισμών της τάξεως των 35 εκατ. ευρώ.

Το μέσο επιτόκιο δανεισμού έχει ήδη αρχίσει να αποκλιμακώνεται, με τη διοίκηση να διαπραγματεύεται με τις τράπεζες την περαιτέρω αποκλιμάκωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v