Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα «πράσινα projects» ποντάρει η Mevaco

Η εισηγμένη επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την έξαρση της ζήτησης που παρατηρείται για την κατασκευή μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συζητήσεις για την ανάληψη μικρών και μεγάλων «πράσινων» projects.

Στα «πράσινα projects» ποντάρει η Mevaco

Έμφαση στον τομέα των έργων της «πράσινης ανάπτυξης» δίνει η εταιρεία μεταλλικών κατασκευών Mevaco, καθώς πέρα από την πολυετή της παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με στόχο την ανάληψη μικρότερων και μεγαλύτερων projects.

Η Mevaco εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στην κατασκευή των μεταλλικών τμημάτων σε μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με μεγάλο ποσοστό των προϊόντων της να κατευθύνεται τελικά στις αγορές του εξωτερικού.

Έχοντας ως πλεονέκτημα τη μακροχρόνια εξειδίκευσή της στον συγκεκριμένο τομέα, προτίθεται να εκμεταλλευθεί την έξαρση του ενδιαφέροντος που υπάρχει σε Ελλάδα και εξωτερικό για την κατασκευή νέων φωτοβολταϊκών πάρκων και έτσι βρίσκεται σε σειρά συζητήσεων, με στόχο την ανάληψη σχετικών συμβάσεων, μικρού ή και πολύ μεγάλου ύψους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει προχωρήσει σε κινήσεις προκειμένου να επενδύσει περαιτέρω στον υπάρχοντα μηχανολογικό της εξοπλισμό, καθώς πιστεύει στις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα.

Το 2019 η Mevaco είχε σημειώσει αύξηση του κύκλου εργασιών της από τα 10,4 στα 15 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας καθαρά κέρδη ύψους 447 χιλ. ευρώ, έναντι ζημίας 860 χιλ. το 2018. Η πορεία του πρώτου φετινού εξαμήνου επηρεάστηκε από την τρέχουσα πανδημία (αναμένεται υποχώρηση στο μέτωπο των εσόδων), καθώς αναβλήθηκε η υλοποίηση πολλών έργων και επενδύσεων που προγραμματιζόταν στην αγορά.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εισηγμένη εταιρεία, η Mevaco παρά τη δυσμενή τρέχουσα συγκυρία, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα λειτουργίας και ρευστότητας, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε επαφές για την ανάληψη νέων συμβάσεων εντός και εκτός Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v