Alpha Bank: Με bonus η μεταφορά εργαζομένων στη Cepal

Τα δικαιώματα που διατηρούν οι εργαζόμενοι της τράπεζας και η πρόσθετη χρηματική παροχή για τη μεταφορά τους στην εταιρεία διαχείρισης NPLs. Πώς προχωρά η διαδικασία για το carve out. Τι λέει η τράπεζα.

Alpha Bank: Με bonus η μεταφορά εργαζομένων στη Cepal

Τους όρους με τους οποίους οι εργαζόμενοι της Alpha Bank θα μεταφερθούν στη Cepal, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανάληψη της δραστηριότητας κόκκινων δανείων, περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού της Τράπεζας.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, «μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, αλλά πάντα σε θετικό κλίμα, σήμερα καταλήξαμε σε μια μοναδική συμφωνία με τη Διοίκηση της Τράπεζας και προχωρήσαμε στην υπογραφή και από τις δύο πλευρές μιας συμφωνίας που κατοχυρώνει με απόλυτο τρόπο τις θέσεις εργασίας, τα μισθολογικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα».

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

1. Πλήρης αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας από τη Cepal, όλων των εργαζομένων.

2. Ουδεμία μισθολογική μεταβολή στις αποδοχές του εργαζόμενου με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων που λαμβάνει.

3. Διατηρούνται όλες οι οικειοθελείς παροχές (όπως π.χ. έξοδα κίνησης, αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο κ.λπ.).

4. Διατηρείται το βρεφονηπιακό επίδομα με τους ίδιους ακριβώς όρους που ισχύουν στην Τράπεζα.

5. Διατηρείται το ομαδικό νοσοκομειακό πρόγραμμα με τους υφιστάμενους όρους.

6. Διατηρείται το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα με τους υφιστάμενους όρους.

7. Διατηρείται το υφιστάμενο αποταμιευτικό πρόγραμμα της ΑΧΑ, δίνοντας το πλεονέκτημα της καταβολής συνολικού ποσού (100%) του ατομικού λογαριασμού που προέρχεται από τις εισφορές του εργαζόμενου αλλά και του εργοδότη, με δέσμευση της Cepal συνέχισης καταβολής εισφοράς σε αντίστοιχο πρόγραμμα.

8. Διατηρείται η ίδια τιμολογιακή πολιτική, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις στα υφιστάμενα εξυπηρετούμενα δάνεια και κάρτες.

9. Οι δικαιούχοι του λογαριασμού αρωγής τέκνων θα λάβουν, όλως εξαιρετικώς, το 100% των εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη.

10. Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ βάσει του νόμου 4680/2020 έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν την επικουρική τους ασφάλιση.

11. Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ, βάσει του Νόμου 4680/2020, θα επανεγγραφούν στο Ταμείο διατηρώντας τις υφιστάμενες παροχές.

12. Οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την πρώην Πίστεως και πρώην Εμπορική διατηρούν το προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα βάσει των Νόμων 4387/2016 και 4680/2020, εφόσον έχουν πρωτοασφαλισθεί πριν την 1/1/93.

Η μεταφορά δεν επηρεάζει το εν λόγω δικαίωμα, το οποίο συνεχίζει να ισχύει και μπορεί να το ασκήσει όποτε επιθυμεί ο ασφαλισμένος.

13. Οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι της πρ. Ιονικής και πρ. Εμπορικής που καταβάλλουν εισφορές στον Κλάδο Πρόνοιας του ΤΑΥΤΕΚΩ, στο πλαίσιο καθολικής διαδοχής, θα εξακολουθήσουν να καταβάλλουν εισφορές με την προϋπόθεση (που ήδη έχουμε ζητήσει) σχετικής υπουργικής απόφασης.

14. Το ομαδικό πρόγραμμα ζωής θα μεταφερθεί στο ομαδικό πρόγραμμα της Cepal.

15. Θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ωράριο και το δικαίωμα κανονικής άδειας ισχύει λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας.

16. Οι εργαζόμενοι, προερχόμενοι από την πρ. Πίστεως θα λάβουν στο ακέραιο το συνολικό ποσό του εφάπαξ που έχει παρακρατηθεί από την Τράπεζα.

17. Οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται στη CEPAL θα λάβουν χρηματική παροχή 10 μεικτών μηνιαίων αποδοχών με κατώτατο πλαφόν που ανέρχεται στο ποσό των 25.000€ και ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση που προέρχεται από τη λύση σύμβασης εργασίας δηλ. μηδέν φόρος έως 60 χιλιάδες €.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, «η επιτυχία της διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε με την ενσωμάτωση της προϋπηρεσίας, των μισθολογίων και των λοιπών παροχών στους όρους της ατομικής σύμβασης που θα υπογραφεί ξεχωριστά από κάθε συνάδελφο (κύριο σώμα-προσαρτήματα). Αυτό σημαίνει ότι με την ατομική του σύμβαση ο συνάδελφος ενσωματώνει στα ατομικά του δικαιώματα ό,τι μέχρι σήμερα έχει. Οι όροι της ατομικής σύμβασης μόνο προς το καλύτερο μπορούν να εξελιχθούν και όχι προς το δυσμενέστερο, όπως ρητά προβλέπει ο Ν. 1876/1990».

Alpha: Προχωρά η μεταβίβαση των NPEs στη Cepal

Συνεπής στο Στρατηγικό Σχέδιο που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 και με στόχο τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs), που προήλθαν από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, καθώς και του κόστους διατήρησης αυτών, η Alpha Bank ανακοινώνει τη δρομολόγηση της διαδικασίας μεταβίβασης (carve-out) της Δραστηριότητας Διαχείρισης NPEs της Τράπεζας προς την Εταιρεία Cepal.

Η μεταβίβαση της Δραστηριότητας Διαχείρισης NPEs της Αlpha Bank στη Cepal αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής (Project Galaxy) που υλοποιεί η Τράπεζα.

Παράλληλα, συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Cepal, του πρώτου servicer που αδειοδοτήθηκε στην ελληνική αγορά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4354, και στην ανάδειξή της ως την ισχυρότερης Εταιρείας διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα και εκ των πρωταγωνιστριών στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η μεταφορά στη Cepal του Προσωπικού της Τράπεζας, που εντάσσεται στη Δραστηριότητα Διαχείρισης NPEs, θα πραγματοποιηθεί με όλες τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας (Π.Δ. 178) και με πλήρη σεβασμό των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και των λοιπών παροχών που σήμερα απολαμβάνουν.

Επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική της στήριξη προς τους εργαζομένους στον Όμιλο και την αποφασιστικότητά της για την υλοποίηση του Project Galaxy με όρους ασφάλειας και προοπτικής για το Προσωπικό που θα στηρίξει την ανάπτυξη της Cepal, η Διοίκηση της Αlpha Bank εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Τράπεζα.

Η μεταβίβαση της Δραστηριότητας Διαχείρισης NPEs αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου 2020.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v