Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορωνο-δάνειο 150 εκατ. ευρώ για Aegean Airlines

Υπογράφηκε τον περασμένο Αύγουστο σύμφωνο όρων με Alpha, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική. Μετατροπή από τις ίδιες τράπεζες της γραμμής κεφαλαίου κίνησης 120 εκατ. ευρώ σε κοινοπρακτικό ανακυκλούμενης πίστωσης.

Κορωνο-δάνειο 150 εκατ. ευρώ για Aegean Airlines

Ένα από τα πρώτα δάνεια, με εγγύηση Δημοσίου, που θα χορηγηθούν σε μεγάλη επιχείρηση, η οποία έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, θα λάβει, όπως όλα δείχνουν, η Aegean Airlines καθώς τον περασμένο μήνα υπέγραψε με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ενδεικτικό σύμφωνο όρων για ομολογιακό 150 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις Α' εξαμήνου, ο όμιλος Aegean υπέγραψε τον Αύγουστο με τις Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς ενδεικτικό σύμφωνο όρων (Indicative Term Sheet) για τη χορήγηση ομολογιακού δανείου ποσού 150 εκατ. ευρώ, διάρκειας 5 ετών, κάνοντας χρήση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19. Το ποσό των 150 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στο 11% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της Aegean για τη χρήση 2019. 

Επιπρόσθετα, τον Αύγουστο, η Aegean υπέγραψε άλλο ένα ενδεικτικό σύμφωνο όρων (Indicative Term Sheet) με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για τη μετατροπή της υπάρχουσας γραμμής κεφαλαίου κίνησης, ύψους 120 εκατ. ευρώ σε κοινοπρακτικό δάνειο, σε μορφή ανακυκλούμενης πίστωσης (Syndicated Revolving Credit Facility), συνολικού ποσού 120 εκατ. ευρώ.

Η ανακυκλούμενη πίστωση λήγει τον Σεπτέμβριο του 2022. Μέχρι στιγμής, η Aegean έχει εκταμιεύσει από τη γραμμή των 120 εκατ. ευρώ, το ποσό των 92 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v