Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στο 80% η συμμετοχή στο δεύτερο κύμα εθελούσιας εξόδου

Κλείνει σήμερα το δεύτερο φετινό κύμα εθελούσιας εξόδου με κίνητρα. Στους 450 εκτιμάται η συμμετοχή έναντι στόχου 500 εργαζομένων. Στις 2.600 τα άτομα που αποχώρησαν από πέρυσι μέχρι φέτος.

ΔΕΗ: Στο 80% η συμμετοχή στο δεύτερο κύμα εθελούσιας εξόδου

Υψηλά είναι τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων σε κάθε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με πακέτο-κίνητρο που εφαρμόζει η ΔΕΗ.

Το αποτέλεσμα είναι στη διετία 2019-2020 το προσωπικό να έχει μειωθεί κατά 2.600 άτομα, δηλαδή πάνω από το 50% του στόχου που έχει θέσει η διοίκηση του Γιώργου Στάσση για το 2024. Κι αυτός είναι η αποχώρηση 4.500 εργαζομένων.

Τα παραπάνω προκύπτουν από πηγές της δημόσιας εταιρείας, με αφορμή την ολοκλήρωση, σήμερα, του δεύτερου κύματος εθελουσίας που έτρεξε για φέτος. Η διοίκηση στα μέσα Ιουλίου είχε στοχεύσει στην αποχώρηση 500 εργαζομένων άνω των 55 ετών και με θεμελιωμένα πλήρως τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες είχαν υποβληθεί 437 αιτήσεις στο πρόγραμμα και οι εκτιμήσεις δείχνουν πως σήμερα ο αριθμός θα ανέβει στις 500. Δηλαδή άνω του 80% του στόχου.

Οι ίδιοι κύκλοι δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν ως επιτυχημένο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως και τα προηγούμενα, με δεδομένα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση της εταιρείας για το τι συμβαίνει σε άλλες εταιρείες. Στην υπόλοιπη αγορά, το μέσο ποσοστό συμμετοχής κινείται στο 60%, ενώ στη ΔEH αυτό εκτοξεύεται στο 80%.

Η εταιρεία, όπως προαναφέρθηκε, εκτιμά ότι τα δύο φετινά προγράμματα εθελούσιας εξόδου θα κλείσουν με τη συμμετοχή 1.300 ατόμων. Στο πρώτο, που αφορούσε όσους απασχολούνται στις λιγνιτικές μονάδες, έλαβαν μέρος 720 εργαζόμενοι. Αν συνυπολογιστούν και οι συνταξιοδοτήσεις, τότε η φετινή χρονιά θα βρει τη ΔEH με λιγότερους κατά περίπου 1.300 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το μπόνους οικειοθελούς αποχώρησης είναι στις 20.000 ευρώ συν 15.000 ευρώ, που είναι η αποζημίωση.

Χρήστος Κολώνας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v