Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ποιοι κερδίζουν δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις

Πακέτο παροχών προς του πελάτες ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εταιρείας παράλληλα με το λανσάρισμα του νέου λογότυπου. Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό success story, τόνισε στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός.

ΔΕΗ: Ποιοι κερδίζουν δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις

Με μπαράζ εκπτώσεων και προσφορών στους λογαριασμούς ρεύματος η διοίκηση της ΔΕΗ γιόρτασε τα 70α γενέθλια της παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τον νέο της λογότυπο.

Στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης ανακοίνωσε:

  1. Νέο πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου που περιλαμβάνει επιπλέον έκπτωση 8% στους ευάλωτους καταναλωτές και 8% έκπτωση σε όσους καταναλώνουν άνω των 2.000 κιλοβατωρών ρεύμα. Δωρεάν πάγιο για όλους τους καταναλωτές και διπλασιασμό της έκπτωσης για όσους λαμβάνουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό από 5 σε 10 ευρώ.
  2. Δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση στο νούμερο 800 900 1000
  3. Διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας 24 καταστημάτων της έως τις 8 το βράδυ. Σε 74 καταστήματα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης κατόπιν ραντεβού.

Ο κ. Στάσσης έθεσε ως στόχους τη στροφή της εταιρίας στις ΑΠΕ, την ηλεκτροκίνηση και την ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής.

Ως υπόδειγμα του μετασχηματισμού μίας δημόσιας επιχείρησης σε σύγχρονη χαρακτήρισε τη ΔΕH ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ίδια εκδήλωση κάνοντας λόγο για αθόρυβο και υποδειγματικό success story.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «είναι σημαντική η σημερινή μέρα για τη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ από σήμερα δεν αλλάζει μόνο λογότυπο. Αλλάζει προσανατολισμό, σχέδιο και λειτουργία. Μετατρέπεται από δυσκίνητη εταιρία με χρέη, ζημιές κι αγκυλώσεις σε σύγχρονη εταιρία με ευοίωνες προοπτικές. Ανακτά το ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε, δηλαδή γίνεται ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης και παρέχει στήριξη της κοινωνίας».

Όπως τόνισε η εταιρία αποτελεί το όχημα στις νέες επενδύσεις και είναι αδιαπραγμάτευτη η στρατηγική της κατεύθυνση προς την πράσινη οικονομία. «Μέσα σε 14 μήνες η ΔΕΗ βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας σε λειτουργική κερδοφορία Τα έκτακτα μέτρα που πήραμε έσωσαν την εταιρία από την κατάρρευση. Πήραμε νομοθετικές πρωτοβουλίες που την απελευθέρωσαν από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και τ’ αλλεπάλληλα κύματα προσλήψεων»

Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τις προσπάθειες του υπουργείου και της κυβέρνησης στην απολιγνιτοποίηση της χώρας.

«Η ΔΕH που πριν από μερικά χρόνια ήταν κερδοφόρα, έφτασε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία το 2019. Σήμερα, έχει εξυγιανθεί και εμφανίζει πάλι κέρδη», είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Αφήνουμε πίσω μας την εποχή της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αίρουμε την δυσβάστακτη οικονομική πίεση που προκαλεί πλέον η χρήση λιγνίτη στη ΔΕH και εξυγιαίνουμε τα οικονομικά της επιχείρησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v