Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς εκκαθάριση βαδίζει η ΖΑΜΠΑ

Η πρώην εισηγμένη εταιρεία αποφάσισε τη λύση και εκκαθάρισή της, γεγονός που θα σηματοδοτήσει πρόσθετη γενναία χρηματική διανομή προς τους μετόχους της. Μετρητά 7,8 εκατ. και ακίνητη περιουσία διέθετε στο τέλος του 2019.

Προς εκκαθάριση βαδίζει η ΖΑΜΠΑ

Τη λύση και εκκαθάριση της εταιρείας ηλεκτρικών συσκευών ΖΑΜΠΑ αποφάσισαν οι μέτοχοί της, στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης τον φετινό Ιούνιο.

Η ΖΑΜΠΑ είναι πρώην εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, η οποία είχε προ ετών αποχωρήσει από το ΧΑ όχι μέσω δημόσιας πρότασης αλλά λόγω της διάταξης περί χαμηλής οικονομικής δραστηριότητας.

Τότε μάλιστα είχε κατηγορηθεί από πολλούς ότι ενσυνείδητα αποχώρησε από το ταμπλό του ΧΑ, καθώς με μια απλή δήλωση για πιθανή μελλοντική ανάπτυξη των εργασιών της θα μπορούσε να παραμείνει, όπως άλλωστε είχαν πράξει και αρκετές άλλες εταιρείες.

Το ευχάριστο πάντως είναι πως οι μέτοχοι της μειοψηφίας (και της πλειοψηφίας) από τότε που η εταιρεία εξήλθε από το ΧΑ έως σήμερα έχουν καρπωθεί πολύ υψηλές χρηματικές διανομές και έτσι έχουν επιτύχει σαφώς θετικές αποδόσεις.

Πέραν αυτών, οι μέτοχοι θα εισπράξουν επιπλέον σημαντικά ποσά από τη λύση της εταιρείας. Και αυτό γιατί η ΖΑΜΠΑ στις 31/12/2019 είχε πολύ χαμηλές συνολικές υποχρεώσεις (μόλις 254 χιλ. ευρώ), ενώ παράλληλα διέθετε ταμείο ύψους 7,82 εκατ. ευρώ, σημαντική ακίνητη περιουσία (θα ρευστοποιηθεί και θα αποδοθεί στους μετόχους) και διαφόρων ειδών απαιτήσεις γύρω στις 900 χιλ. ευρώ.

Το 2019 η Ζάμπα είχε σημειώσει κύκλο εργασιών 1,3 εκατ. ευρώ (έναντι 1,64 εκατ. το 2018) και ζημία 197 χιλ. ευρώ (έναντι -123 χιλ. ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v