Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική Συνεργασία με τη βιομηχανία ΜΕΛ στην Προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας

Ο ΗΡΩΝ ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία του με τη ΜΕΛ (Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου) στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση.

Στρατηγική Συνεργασία με τη βιομηχανία ΜΕΛ στην Προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας
(φωτ. από αριστερα: Γεώργιος Γεωργιάδης, Διευθυντής Εργοστασίου (ΜΕΛ), Δημήτριος Κουβαλακίδης, Supply Chain Manager (ΜΕΛ), Δημήτριος Θεοχάρης, Διευθύνων Σύμβουλος (ΜΕΛ), Κωνσταντίνος Καλογιάννης, Διευθυντής Πωλήσεων (ΗΡΩΝ), Αντώνης Δούνιας, Διευθυντής Πωλήσεων Χαρτοφυλακίου Μεγάλων Πελατών (ΗΡΩΝ), Θωμάς Χατζηστεργίου, Διευθυντής Πωλήσεων Β2Β Βορείου Ελλάδος (ΗΡΩΝ).

 

Toν δρόμο για την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Υψηλή Τάση ανοίγει η εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ενέργειας ΗΡΩΝ, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr. 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΗΡΩΝ ήταν ο πρώτος Ενεργειακός Όμιλος στην Ελλάδα (με δύο Εταιρείες παραγωγής και προμήθειας ενέργειας) που έσπασε το κρατικό μονοπώλιο της ηλεκτροπαραγωγής, κατασκευάζοντας και λειτουργώντας δύο μονάδες φυσικού αερίου, συνολικής ισχύος 582 MW στη Βοιωτία.

Τώρα και πάλι πρωταγωνιστεί, με ανταγωνιστικές χρεώσεις και στην Υψηλή Τάση, προχωρώντας στην προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας σε μια εκ των μεγαλύτερων βιομηχανικών μονάδων της χώρας, η οποία προμηθευόταν μέχρι πρότινος ηλεκτρική ενέργεια από τον παραδοσιακό προμηθευτή.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΗΡΩΝ ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία του με τη ΜΕΛ (Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου), η οποία αφορά:

  1. Στην προμήθεια Ηλεκτρικής Ενέργειας των εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής της βιομηχανίας ΜΕΛ, η οποία βρίσκεται στο Επιχειρηματικό Πάρκο Θεσσαλονίκης ΕΠΠΑΘΕ (22ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας). Με την ανταγωνιστική τιμή προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που προσφέρει ο ΗΡΩΝ στη ΜΕΛ, η βιομηχανία επιτυγχάνει σημαντικό περιορισμό στο ενεργειακό της κόστος.
  2. Στην εξοικονόμηση ενέργειας, με ΗΡΩΝ και ΜΕΛ να συμφωνούν σε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, που θα οδηγήσουν τη βιομηχανία σε υψηλότερες επιδόσεις στην ενεργειακή αποδοτικότητα.
  3. Στην ηλεκτροκίνηση, όπου ο ΗΡΩΝ, μέσω των ειδικά σχεδιασμένων εμπορικών του προγραμμάτων, παρέχει εξαιρετικά συμφέρουσες λύσεις για τη φόρτιση των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων της ΜΕΛ.
  4. Στη χορήγηση «Πράσινου Πιστοποιητικού», με το οποίο ο ΗΡΩΝ θα βεβαιώνει ότι μέρος ή/και το σύνολο της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της ΜΕΛ παράχθηκε από συγκεκριμένες μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, το παρεχόμενο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας ΗΡΩΝ προς τη ΜΕΛ αποτελεί πρότυπο λύσεων απέναντι στο υψηλό ενεργειακό κόστος, το οποίο αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα των ελληνικών βιομηχανιών, δεδομένου ότι επιτρέπει στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό από πλεονεκτικότερη θέση, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο Όμιλος Εταιρειών Ενέργειας ΗΡΩΝ, με τις παρεχόμενες «πράσινες υπηρεσίες» του, πρωταγωνιστεί στην ταχύτερη διείσδυση της «πράσινης» ενέργειας στην ελληνική αγορά και στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των ενεργοβόρων βιομηχανιών, ενώ παράλληλα συνδράμει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά με τον ΗΡΩΝΑ

Ο ΗΡΩΝ αποτελεί τον 1ο ιδιώτη που δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα, στην παραγωγή και προμήθεια ενέργειας. Λειτουργεί δύο (2) μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στην Βοιωτία συνολικής ισχύος 582 MW. Περισσότεροι από 210.000 πελάτες σε όλη την Ελλάδα εμπιστεύονται τον ΗΡΩΝΑ για την προμήθειά τους σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Η μετοχική σύνθεση του ΗΡΩΝΑ είναι εγγύηση εμπιστοσύνης και αποτελείται από:

  • τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τον μεγαλύτερο Έλληνα επενδυτή σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παγκοσμίως
  • την ENGIE, έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παραγωγούς και προμηθευτές ενέργειας παγκοσμίως με παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες στον κόσμο
  • την QATAR PETROLEUM, την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ που πρωταγωνιστεί στην αγορά φυσικού αερίου διεθνώς

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.heron.gr

Σχετικά με τη ΜΕΛ

Η ΜΕΛ ιδρύθηκε το 1964 και αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτονιού στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ευρώπης, των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα είναι η μοναδική βιομηχανική μονάδα που παράγει ανακυκλωμένο χαρτόνι στην Ελλάδα με την ετήσια παραγωγή σε επιχρισμένο χαρτόνι να ανέρχεται στους 120.000 τόνους. Είναι μέλος του πολυεθνικού ομίλου PAK GROUP, που αποτελεί τη τρίτη μεγαλύτερη οικονομική οντότητα στο χώρο του χαρτονιού στην Ευρώπη.

Περισσότερες πληροφορίες: http://melpaper.com/index.php/el/

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v