Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άδειασε το ταμείο» της MLS

«Η ΜLS έχει χαρακτηριστικά για να επιβιώσει αλλά δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει φως στο τούνελ», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νάρκισσος Γεωργιάδης στην ενημέρωση των ομολογιούχων.

«Άδειασε το ταμείο» της MLS

Για την προσεχή Παρασκευή αναβλήθηκε η σημερινή γενική συνέλευση των ομολογιούχων πρώτης έκδοσης της MLS, καθώς η απαρτία που διαμορφώθηκε δεν επέτρεψε ούτε την καταγγελία του ομολόγου αλλά ούτε και το αίτημα της εταιρείας για παράταση τριών μηνών στην καταβολή των τόκων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των ομολογιούχων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜLS κ. Νάρκισσος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας, την οποία χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα πιεσμένη.

«Η ΜLS έχει χαρακτηριστικά για να επιβιώσει αλλά δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει φως στο τούνελ. Μιλάμε με στρατηγικό επενδυτή και κινούμεθα ώστε να εξασφαλίσουμε κάποια σημαντικά έσοδα μέσα στους επόμενους μήνες, έτσι ώστε στη συνέχεια, με ένα ρεαλιστικό business plan, να ζητήσουμε τη ρύθμιση των υποχρεώσών μας προς τους πιστωτές. Η πρόταση δεν θα περιλαμβάνει κούρεμα των ομολογιούχων αλλά χρονική παράταση. Για να γίνουν όμως όλα αυτά, χρειάζεται να έχει προηγηθεί ένα business plan και ένας επενδυτής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της ΜLS.

Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα κατάσταση της εταιρείας, ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι η ΜLS βρίσκεται εκτός των μεγάλων αλυσίδων λιανικής (πουλάει ουσιαστικά μόνο στο εξωτερικό) και ότι το τελικό πόρισμα της Deloitte δεν έχει παραδοθεί, καθώς ο ελεγκτικός οίκος ζητά το ποσό των 80.000 ευρώ προκειμένου να παραδώσει τόσο το πόρισμα όσο και το business plan.

Με βάση, τώρα, το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα της εταιρείας, μέσα σε περίπου 10 μέρες θα έχει παραδοθεί το business plan και περίπου σε 4 εβδομάδες από σήμερα θα δημοσιευθούν τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας για το 2019.

Οι κινήσεις αυτές θεωρούνται προϋπόθεση, προκειμένου η εισηγμένη να ζητήσει την αναχρηματοδότησή της από τους ομολογιούχους.

Κατά τα λοιπά, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης:

  • Οι ομολογιούχοι εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τις συνεχείς καθυστερήσεις που παρατηρούνται, με τον κ. Γεωργιάδη να συμφωνεί ότι ο χρόνος δουλεύει εναντίον της εταιρείας.
  • Οι ομολογιούχοι ζήτησαν την ενημέρωσή τους από τον ίδιο τον πρόεδρο και βασικό μέτοχο της εταιρείας κ. Γιάννη Καματάκη, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να διευκολύνει ο ίδιος ταμειακά την εταιρεία του, προκειμένου να μην έχουν προκύψει οι προαναφερθείσες καθυστερήσεις.
  • Ζητούμενο είναι το τι θα ακολουθήσει, εάν και κατά την επαναληπτική γενική συνέλευση των ομολογιούχων την Παρασκευή δεν προκύψει η απαιτούμενη απαρτία των 2/3. Σε μια τέτοια περίπτωση, το ζήτημα θα πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά σε νομικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v