Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Pimco και Davidson Kempner μονομαχούν για το Galaxy

Κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την αγορά έως του 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις Cepal καθώς και «φέτας» mezzanine notes της τιτλοποίησης Galaxy. Αξιολογούνται οι προσφορές.

Alpha Bank: Pimco και Davidson Kempner μονομαχούν για το Galaxy

Μεταξύ του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου PIMCO και της Davidson Kempner (DK) θα δοθεί η... μάχη για την απόκτηση έως του 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις Cepal καθώς και «φέτας» ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Galaxy.

Όπως ανακοίνωσε η Alpha Bank, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, κατατέθηκαν δύο δεσμευτικές προσφορές από διεθνείς επενδυτές, οι οποίες αξιολογούνται από την ίδια και τους συμβούλους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την αγορά και επομένως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι δύο προσφορές ανήκουν σε PIMCO και Davidson Kempner. Είθισται σε ανάλογους διαγωνισμούς η αξιολόγηση των προσφορών να κινείται με αρχικό οδηγό την επίτευξη συγκρισιμότητας μεταξύ των προσφορών.

Αν αυτό επιτευχθεί και οι όροι τους είναι κοντινοί, ζητούνται βελτιωτικές προσφορές. Διαφορετικά ο πωλητής στρέφεται στον επενδυτή του οποίου η προσφορά προηγείται σε όλα τα επίπεδα και εισέρχονται σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων. Η Alpha σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της ως προς τη συναλλαγή.

Η τράπεζα χαρακτηρίζει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ίδιας και της ελληνικής οικονομίας την εκδήλωση υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος στον εν εξελίξει διαγωνισμό για Cepal και Galaxy, παρά τη δυσμενή συγκυρία που δημιουργεί η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις

Η ανακοίνωση της Alpha

Η Άλφα Τράπεζα Α.Ε. ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Συναλλαγή Galaxy, Τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων («Συναλλαγή Galaxy»), έλαβε δύο (2) δεσμευτικές προσφορές από διεθνείς επενδυτές («Δεσμευτικές Προσφορές»).

Η Τράπεζα, με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της για τη Συναλλαγή Galaxy.

Οπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η τράπεζα είχε δώσει ολιγοήμερη παράταση (σ.σ. έως την 30ή Οκτωβρίου) στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του έως 100% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal καθώς και «φέτας» των τίτλων ενδιάμεσης διαβάθμισης της τιτλοποίησης Galaxy. Την παράταση ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των επενδυτών που συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, προκειμένου να ολοκληρώσει τον φάκελο της προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής δεσμευτικών προσφορών είχαν οι PIMCO, Davidson Kempner (DK), Cerved και Elliott μέσω της ιταλικής θυγατρικής της στη διαχείριση απαιτήσεων Credito Fondiario.

Δέλεαρ για τους επενδυτές αποτελεί η νέα Cepal, «προικισμένη» με υπό διαχείριση απαιτήσεις 27 δισ. ευρώ. Η δυνατότητα αγοράς έως και του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου επιτρέπει στον επενδυτή να δημιουργήσει την ισχυρότερη, με όρους χαρτοφυλακίου και προοπτικών, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην εγχώρια αγορά.

Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion (“SPV I”), Galaxy II (“SPV II”) και Galaxy IV (“SPV IV”), μεικτής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v