Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Q&R

Oι δραστηριότητες της εταιρείας και του Ομίλου δεν επηρεάστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τόσο η εταιρεία όσο και ο όμιλος συνεχίζουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου με βασική προτεραιότητα την αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην Q&R

Σε συνέχεια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία κοινοποιήθηκε στην Quality & Reliability AE την 26/10/2020, σχετικά με τις γνωστοποιήσεις για την πανδημία Covid-19 και την επίδραση του στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, η Quality & Reliability AE συμπλήρωσε το κείμενο των Εξαμηνιαίων Χρηματοοικονομικών καταστάσεων 2020 , προσθέτοντας στην Εξαμηνιαία Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, στην ενότητα Δ' μία επιπλέον ενότητα αμέσως μετά την ενότητα των κυριοτέρων κινδύνων και αβεβαιοτήτων του 1ου εξαμήνου 2020 ως εξής:

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Covid-19 KAI THN EΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η εξάπλωση του COVID 19 παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας έχει διαμορφώσει συνθήκες έντονης αβεβαιότητας δυσχεραίνοντας το οικονομικό περιβάλλον αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Η Ελλάδα που ήδη είχε διανύσει 10 έτη οικονομικής ύφεσης πρέπει ακόμη να κάνει υπομονή για την πολυπόθητη ανάπτυξη καθόσον όπως ήταν φυσικό οι περισσότερες προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω εξαιτίας της πανδημίας.

Παρόλη όμως αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, τα οικονομικά αποτελέσματα και οι δραστηριότητες της εταιρείας και του Ομίλου δεν επηρεάστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τόσο η εταιρεία όσο και ο όμιλος συνεχίζουν την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου με βασική προτεραιότητα την αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας, την συγκράτηση του λειτουργικού κόστους και τη διατήρηση επαρκούς ρευστότητας για την ομαλή λειτουργία και χρηματοδότηση όλων των δραστηριοτήτων τους.

Επίπτωση στη λειτουργία της εταιρείας

Η εταιρεία έχει προχωρήσει από υγειονομική πλευρά με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζόμενων και όλων των συναλλασσομένων, στην αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών έτσι ώστε να υποστηρίζουν την τηλεργασία και την τηλεδιάσκεψη και να επιτυγχάνεται η μέγιστη ευελιξία στις επιχειρηματικές δράσεις.

Δεν σημειώθηκαν επιδράσεις στις πωλήσεις και στην ρευστότητα της εταιρείας λόγω της πανδημίας και δεν υπάρχουν συνθήκες τέτοιες που να εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με την δυνατότητα του ομίλου να συνεχίζει την δραστηριότητα και την ομαλή λειτουργία του.

Εκτίμηση της επίδρασης στο μέλλον

Για το 2ο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2020 και στο βαθμό που δεν θα υπάρξει δραματική επιδείνωση της πανδημίας και παράλληλα ευοδωθούν οι θετικές προβλέψεις για την παραγωγή και διάθεση του εμβολίου μέχρι το τέλος του 2020 ή αρχές του 2021, η εταιρεία και ο όμιλος ευελπιστούν ότι θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη σε επίπεδο εσόδων /κερδοφορίας δεδομένου των νέων έργων πληροφορικής και πράσινης ανάπτυξης που αναμένεται να προκηρυχθούν μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σημαντική βοήθεια για το μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας στην Ελληνική οικονομία θα είναι και η στήριξη που θα προέλθει από Ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας τα οποία θα συμβάλουν σημαντικά στην διατήρηση της επαρκούς ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι η χρονική διάρκεια και η ένταση της πανδημίας είναι ακόμη παράγοντες άγνωστοι και κατά συνέπεια όσο η αβεβαιότητα στο χρηματοοικονομικό περιβάλλον θα συνεχίσει να υπάρχει τόσο θα εξετάζεται και θα αξιολογείται διαρκώς από την εταιρεία.

Μέτρα που ελήφθησαν για την μείωση της επίδρασης της πανδημίας

Από οικονομική και επιχειρηματική άποψη ο όμιλος και η εταιρεία παρακολουθούν συστηματικά τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας τους και τη απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους.

Αναφορικά με τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης η εταιρεία έχει ενταχθεί έως σήμερα στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ταμείου Εγγυοδοσίας και έχει λάβει ήδη ενίσχυση ποσού 500 χιλ ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v