Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Creta Farm: Στο αρχείο οι εγκλήσεις Κ. Δομαζάκη για απιστία και υπεξαίρεση

Η Εισαγγελία απέρριψε την πράξη της απιστίας ως ουσία αβάσιμη, ενώ σε ό,τι αφορά την πράξη υπεξαίρεσης, αναφέρει πως δεν έχει υποβληθεί νομοτύπως έγκληση, είτε από την εταιρεία, είτε από τον Κ. Δομαζάκη.

Creta Farm: Στο αρχείο οι εγκλήσεις Κ. Δομαζάκη για απιστία και υπεξαίρεση

Την απόφαση να θέσει στο αρχείο την έγκληση του Κωνσταντίνου Δομαζάκη κατά μελών του διοικητικού συμβουλίου της Creta Farm ως προς τη μη αναγνώριση της απαίτησης του ύψους 11,61 εκατ.ευρώ πήρε η αρμόδια Εισαγγελία Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν προέκυψε απόδειξη εμπλοκής τόσο του αδελφού του Εμμανουήλ Δομαζάκη ή άλλου μέλους της διοίκησης της εταιρείας στη διαχείριση του εν λόγω ποσού, ούτε προκύπτει αν αυτό το ποσό ανήκε όντως στον καταγγέλων Κωνσταντίνο Δομαζάκη ή αποτελούσε εταιρική περιουσία.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό αναφέρει ότι δεν προέκυψε ότι ο Εμμανουήλ Δομαζάκις λόγω της ιδιότητάς του ή άλλο πρόσωπο διαχειρίστηκε έστω και τμήμα της περιουσίας του Κ. Δομαζάκη ανερχόμενο στο ποσό των 11,651 εκατ. ευρώ, πλην του ίδιου του Κ. Δομαζάκη ο οποίος κατά το κρίσιμο εκείνο χρόνο (έτη 2005-2006), ήταν εκείνος που έδινε εντολές στους υπεύθυνους ταμίες, για την διεκπεραίωση των επίμαχων επιταγών και μεριμνούσε για την τήρηση των ισολογισμών.

Σε κάθε δε περίπτωση, αναφέρεται στο σκεπτικό, δεν προέκυψε η προέλευση των χρημάτων δηλαδή εάν αυτά αποτελούσαν δικά του προσωπικά χρήματα ή χρήματα προερχόμενα από κοινό λογαριασμό των αδελφών Δομαζάκη, ή εταιρικό καθώς και η υποκείμενη αιτία καταβολής στην περίπτωση που αφορούσαν προσωπικά χρήματα του Κ. Δομαζάκη, τα οποία εισέρευσαν στην εταιρεία.

Έτσι η Εισαγγελία απέρριψε την πράξη της απιστίας ως ουσία αβάσιμη, ενώ σε ό,τι αφορά την πράξη υπεξαίρεσης, αναφέρει πως δεν έχει υποβληθεί νομοτύπως έγκληση, είτε από την εταιρεία, είτε από τον Κ. Δομαζάκη και συνεπώς ελλείψει απαιτούμενης δικονομικής προϋπόθεσης πρέπει να απορριφθεί, κατά το μέρος αυτό ως νόμω αβάσιμη, παρελκομένης της περαιτέρω εξέτασης της.

Για την πράξη της παραβίασης του άρθρου 55 του νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών κατ’ εξακολούθηση ως προς τη θεώρηση των ισολογισμών που αφορούσε στις χρήσεις των ετών 2005 και 2006 η ως άνω πράξη, έχει ήδη υποκύψει από το 2012 σε παραγραφή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v