Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΚΡΙ-ΚΡΙ συμμετέχει στο CFA Institute Research Challenge 2020-2021

Η ΚΡΙ-ΚΡΙ συμμετέχει στο CFA Institute Research Challenge 2020-2021

H Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece) με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει, για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού «CFA Ιnstitute Research Challenge», σε συνεργασία με το CFA Institute. Είναι η πρώτη χρονιά που ο διαγωνισμός θα εκτελεστεί αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας Zoom.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές. Οι ομάδες φοιτητών που συμμετέχουν θα διαγωνιστούν σε δυο τομείς: (α) στη συγγραφή μιας έκθεσης ανάλυσης και (β) στην παρουσίαση της ανάλυσης και της επενδυτικής τους πρότασης σε επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων, κατόχους του επαγγελματικού τίτλου CFA.

Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό θα κληθούν να αναλύσουν την εταιρεία «ΚΡΙ-ΚΡΙ Βιομηχανία Γάλακτος Α.Β.Ε.Ε.». Στο διαγωνισμό συμμετέχουν φέτος τα ακόλουθα εννέα Πανεπιστήμια:

  • ALBA Graduate Business School
  • Deree – The American College of Greece
  • International Hellenic University
  • Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Πανεπιστήμιο Πειραιώς
  • Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Στις 4 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η επίσημη έναρξη του «CFA Institute Research Challenge». Τα στελέχη της Ελληνικής Ένωσης CFA, κκ. Ελένη Φίλος και Βύρωνας Κακλόπουλος, καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και παρουσίασαν τα οφέλη, τους κανόνες και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού. Ακολούθησε παρουσίαση της υπό ανάλυση εταιρείας προς τα διαγωνιζόμενα Πανεπιστήμια από τον κ. Κωνσταντίνο Σαρμαδάκη, Οικονομικό Διευθυντή της ΚΡΙ-ΚΡΙ.

Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2021. Η ομάδα που θα επικρατήσει θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό τελικό, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 13-14 Απριλίου 2021, όπου και θα αντιμετωπίσει ομάδες προερχόμενες από πανεπιστήμια της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v