Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Περίεργη» κρούση για εξαγορά της Εριουργίας Τρία Άλφα

«Περίεργη» κρούση εξαγοράς της Εριουργίας Τρία Άλφα έχει δεχτεί ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης από προβληματική εταιρεία. Από ποιους παράγοντες θα εξαρτηθεί η ολοκλήρωση του deal. Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης εν αναμονή ανακοινώσεων.

«Περίεργη» κρούση για εξαγορά της Εριουργίας Τρία Άλφα

Κρούση για την εξαγορά της Εριουργίας Τρία Άλφα έχει δεχτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Δημήτρης Εφραίμογλου από… προβληματική επιχείρηση που είναι εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ.

Ειδικότερα, η κρούση αφορά την απόκτηση της πλειοψηφίας των κοινών μετοχών και μειοψηφικού ποσοστού των προνομιούχων τίτλων της Εριουργίας Τρία Άλφα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, το deal θα μπορούσε πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που ο υποψήφιος αγοραστής καταφέρει τελικά να συγκεντρώσει το απαιτούμενο τίμημα.

Και αυτό, γιατί η οικονομική κατάσταση της εταιρείας που εμφανίζεται ως υποψήφιος αγοραστής είναι προβληματική (βλέπε αρνητικά ίδια κεφάλαια, ληξιπρόθεσμες οφειλές) και για την ανάπτυξή της σχεδιάζει εδώ και αρκετά χρόνια μεγάλου ύψους αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Άρα, η υλοποίηση του deal πολύ πιθανόν να συνδέεται με την πιθανότητα επιτυχίας της προαναφερθείσας ΑΜΚ.

Η Εριουργία Τρία Άφλα είναι μια μικρού μεγέθους εταιρεία (δραστηριοποιείται στον χώρο του ενδύματος) που έχει επιστρέψει σε κερδοφόρο πορεία, επαναφέροντας τα ίδια κεφάλαιά της σε θετικό πρόσημο και επιτυγχάνοντας πολύ χαμηλό κόστος χρηματοδότησης, επειδή ο βασικός της μέτοχος έχει δώσει προσωπικές εγγυήσεις. Παράλληλα, διαθέτει σημαντικής αξίας ακίνητο στη Νέα Ιωνία (το πρώην εργοστάσιο), που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εριουργία Τρία Άλφα

Πριν από λίγη ώρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε πως αναστέλλει προσωρινά τη διαπραγμάτευση των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρίας «ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε.» από σήμερα 16 Νοεμβρίου 2020 καθώς αναμένεται ανακοίνωση σχετικά με την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v