Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Αποκτά το ποσοστό Wind και τραπεζών η United

Οι κινήσεις που οδηγούν στην αύξηση του ποσοστού της BC Partners άνω του 82% και η πορεία προς τη Δημόσια Πρόταση. Οι επενδυτικές κινήσεις και η παραχώρηση φάσματος για το 5G. Γιατί κρίνεται αναγκαία η κεφαλαιακή ενίσχυση.

Forthnet: Αποκτά το ποσοστό Wind και τραπεζών η United

Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία με τη μαλτέζικη Go Plc. για την απόκτηση του 9,63% που κατέχει στη Forthnet, η BC Partners συμφώνησε και με τη μητρική εταιρεία της Wind Hellas, την Crystal Almond, ώστε να αποκτήσει και το δικό της ποσοστό (14,1%). Τραπεζικές πηγές επιβεβαιώνουν, επίσης, πως η επενδυτική εταιρεία ενημέρωσε τις τέσσερις τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Attica) που ελέγχουν περί το 25,9% της Fοrthnet πως θα ασκήσει άμεσα και το call option για την απόκτηση και αυτού του ποσοστού.

Με τις συγκεκριμένες κινήσεις, τις οποίες χειρίζεται ο εκ των εταίρων της BC Partners Νίκος Σταθόπουλος, η βρετανική επενδυτική εταιρεία ξεκαθαρίζει το τοπίο στη Fοrthnet, καθώς θα αυξήσει το ποσοστό της στο 82,8%.

Στην περίπτωση που προχωρήσει και σε συμφωνία με τον Άραβα κροίσο Abdul Aziz Al Ghurair, που ελέγχει το 14,42% μέσω της Massar Investments, τότε η βρετανική επενδυτική εταιρεία θα κατέχει άνω του 97% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Μένει να εξακριβωθεί αν θα προχωρήσει σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση πριν συμφωνήσει με τον Άραβα μεγιστάνα ή θα περιμένει προκειμένου να αποκτήσει και το συγκεκριμένο ποσοστό.

Η κινητικότητα στη Forthnet έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε τη σύναψη ομολογιακού δανείου 27 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει ο όμιλος United, μέσω του οποίου συμμετέχει στην εισηγμένη η BC Partners. Στην τελευταία αντιλαμβάνονται πως εκτός από την κάλυψη των άμεσων αναγκών ρευστότητας στη Fοrthnet, μετά και τις συμφωνίες με σειρά ποδοσφαιρικών ομάδων, απαιτούνται και πρωτοβουλίες ώστε να ξεκαθαριστεί η κατάσταση όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια, γιατί η αγορά τηλεπικοινωνιών εξελίσσεται ραγδαία εν μέσω πανδημίας.

Ήδη προχωρά η δημοπρασία για την παραχώρηση φάσματος για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G). Η διοίκηση της Fοrthnet είχε ανακοινώσει σχέδιο για είσοδο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας ως «εικονικός πάροχος» (MVNO) μέσω συμφωνίας με τη Vodafone. Για να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια.

Ταυτόχρονα, η στροφή προς την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση συμβάλλει στο να διατηρηθεί η κινητικότητα στην αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών. Η αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων έφτασε τα 4.216.000 συνδέσεις στο τέλος Σεπτεμβρίου, με το μερίδιο του ΟTΕ στο 50%. Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, προστέθηκαν στην αγορά περίπου 25.000 καθαρές νέες ευρυζωνικές συνδέσεις, με τον OΤΕ να κερδίζει τις 24.000.

Προκειμένου να επωφεληθεί η Fοrthnet από τη συγκεκριμένη τάση, θα χρειαστούν επίσης κεφάλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v