Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία Accor και Hines στην Κρήτη

Οι δύο πλευρές εξετάζουν τη συνεργασία στο ξενοδοχείο Coral, που ανακαινίζεται και μετατρέπεται σε πέντε αστέρων. Οι πέντε εξαγορές της Hines στο νησί και η παρουσία της Accor στη χώρα μας.

Συνεργασία Accor και Hines στην Κρήτη

Τη συνεργασία του με τον γαλλικό ξενοδοχειακό όμιλο Accor και ειδικότερα με το brand MGallery εξετάζει για ένα τουλάχιστον ξενοδοχείο του στην Κρήτη ο αμερικανικός όμιλος Hines.

Ο όμιλος της Hines, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, συζητά με την Accor τη συνεργασία τους στο ξενοδοχείο Coral που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο και ανακαινίζεται πλήρως. Με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, θα γίνει ένα πεντάστερο πολυτελές συγκρότημα και όπως όλα δείχνουν, θα φέρει την επωνυμία της MGallery και θα είναι το δεύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα της συγκεκριμένης αλυσίδας, που ανήκει στην Accor.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο MGallery ξενοδοχείο ανήκει στον όμιλο Λάμψα και είναι το Athens Capital Hotel-MGallery Collection. Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και βρίσκεται όπως είναι γνωστό στην πλατεία Συντάγματος.

Επισημαίνεται ότι τον προηγούμενο Ιούνιο, η Hines-Henderson Park ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξαγοράς πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη. Οι εξαγορές αφορούσαν πέντε ακίνητα ξενοδοχείων 67.000 τετραγωνικών και 1.094 δωματίων σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες στην Κρήτη, τα οποία θα τα διαχειρίζεται ο όμιλος Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη (Knossian Group). Τα πέντε ξενοδοχεία που απέκτησε η κοινοπραξία Hines και Henderson Park είναι:

  • Το τριάστερο ξενοδοχείο Coral και το τετράστερο Avra Collection Hermes Hotel του ομίλου Μαμιδάκη, στον κόλπο Μιράμπελλο, στον Άγιο Νικόλαο, δυναμικότητας 170 και 218 δωματίων αντίστοιχα.
  • Το 5άστερο Apollonia Beach Resort & Spa και το 4άστερο Santa Marina Beach Resort, με 336 και 208 δωμάτια αντίστοιχα, που βρίσκονται στην Αμμουδάρα Ηρακλείου. Τα ξενοδοχεία εξαγόρασαν από την εταιρεία Cyan Group of Hotels, συμφερόντων της οικογένειας Κεφαλογιάννη.
  • Το επίσης 5άστερο Sitia Beach City Resort & Spa με 162 δωμάτια, που βρίσκεται στη Σητεία, επίσης από τη Cyan Group.

Ο όμιλος υλοποιεί αυτή την περίοδο επενδύσεις ανακαίνισης των μονάδων αυτών όπως και ένα πρόγραμμα επέκτασης του Grand Hyatt στην Αθήνα, το οποίο αγόρασε το 2017.

Ο όμιλος Accor, από την πλευρά του, έχει στην Ελλάδα παρουσία με πέντε ξενοδοχεία. Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο Athens Capital Hotel-MGallery Collection στην καρδιά της Αθήνας, το στρατηγικά τοποθετημένο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Sofitel Athens Airport, το ιστορικό Novotel Athenes, το Ibis Styles Athens Routes Hotel τεσσάρων αστέρων στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και το Ιbis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v