Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμισε τη ΔΕΗ η Standard and Poor's

Ο οίκος αναμένει σημαντική ενίσχυση των EBITDA και μείωση του χρέους εν μέσω υψηλότερης κερδοφορίας, καθώς η ΔΕΗ επιταχύνει το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων και των μονάδων που λειτουργούν με λιγνίτη και επικεντρώνεται στην αγορά λιανικής.

Αναβάθμισε τη ΔΕΗ η Standard and Poor's

Σε Β από Β- αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της ΔΕΗ ο οίκος  Standard and Poor's ενώ θέτει σταθερό outlook στην αξιολόγηση. 

Παράλληλα, ο οίκος αναβάθμισε κατά δυο βαθμίδες το εταιρικό χρέος της ΔΕΗ, σε Β από CCC+.

Η αναβάθμιση, σημειώνει, αντανακλά την προσδοκία ότι η στρατηγική επανατοποθέτηση της ΔEΗ στην αγορά και τα βελτιωμένα θεμελιώδη στην ελληνική αγορά ενέργειας έχουν αναδιαμορφώσει την ανταγωνιστική θέση της εταιρείας, μειώνοντας τις ανησυχίες για τη ρευστότητα και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της

Ο οίκος αναμένει σημαντική ενίσχυση των EBITDA και μείωση του χρέους εν μέσω υψηλότερης κερδοφορίας, καθώς η ΔEΗ επιταχύνει το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων και των μονάδων που λειτουργούν με λιγνίτη και επικεντρώνεται στην αγορά λιανικής. 

Το σταθερό outlook σημαίνει ότι η S&P αναμένει πως το σχέδιο μετασχηματισμού της ΔEΗ θα αποδώσει, με ενίσχυση της ρευστότητας, αύξηση των περιθωρίων και υψηλές επενδύσεις, με τον δείκτη χρέους προς EBITDA να κινείται περί το 6 στο τέλος του 2022. 

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για την αντωτέρω εξέλιξη. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v