Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια το 5% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της εισηγμένης. Μεγάλη ζήτηση από ξένα funds. Πουλήθηκαν πέντε πακέτα μετοχών συνολικής αξίας 68 εκ. ευρώ. Στο 20% το ποσοστό του Γ. Περιστέρη.

Σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια το 5% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Σε ξένα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια φέρεται να έχει περάσει τις τελευταίες μέρες ποσοστό της τάξης του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής μέσα από την πώληση πέντε πακέτων μετοχών συνολικής αξίας 68 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλοι επενδυτές είναι οι αγοραστές των δύο πακέτων μετοχών που πούλησε ο πρόεδρος της εισηγμένης Γιώργος Περιστέρης. Όπως ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Χρηματιστήριο ο κ. Περιστέρης πούλησε στις 14 Δεκεμβρίου 1.998.605 κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 24,5 εκ. ευρώ και σήμερα 15 του μηνός 200.000 κοινές ονομαστικές μετοχές συνολικής αξίας 2,4 εκ. ευρώ.

Το ίδιο, αναφέρουν πηγές, συνέβη και με την πώληση στις 11 Δεκεμβρίου άλλων τριών πακέτων μετοχών 1.000.000, 2.133.636 και 230.044, αντίστοιχα συνολικού ύψους 41,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι 1 εκατομμύριο μετοχές ανήκουν στον Μιχαήλ Γουρζή μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο. Τα τρία αυτά πακέτα αντιστοιχούν στο 2,9%.

Πληροφορίες αναφέρουν δε, ότι το ποσοστό του κ. Περιστέρη στην εταιρία διαμορφώνεται πια περίπου στο 20% από 22,39%, ενώ άλλες πηγές θέλουν και την ολλανδική Reggeborgh να έχει διαθέσει μέρος των μετοχών της σε ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, τα πακέτα πουλήθηκαν κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα της τιμής της μετοχής. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια ζητούσαν την αγορά μετοχών αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη τους ως προς τις προοπτικές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. Κάνουν λόγο μάλιστα πως οι κινήσεις αυτές αποτελούν «ψήφο εμπιστοσύνης» για την εισηγμένη με τους μετόχους της να ικανοποιούν τις επενδυτικές διαθέσεις των ξένων funds.

Παράγοντες της αγοράς θυμίζουν και τη ζήτηση που είχε εκδηλωθεί και το καλοκαίρι με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μέσω της οποίας αντλήθηκαν άνω των 68,5 εκατ. ευρώ. Τότε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είχε ανακοινώσει πως οι νέες μετοχές διατέθηκαν σε κεφάλαια που διαχειρίζονται οι εξής διεθνείς επενδυτές ή/και συνδεδεμένες με αυτούς εταιρείες: Blackrock Inc., Anavio Capital Partners LLP, Kayne Anderson Capital Advisors LP, και Impax Asset Management.

Πηγές σημειώνουν επίσης, πέραν της επενδυτικής εμπιστοσύνης που εκδηλώνεται, και το θετικό γεγονός της αύξησης της εμπορευσιμότητας της μετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τις προαναφερόμενες συναλλαγές το 37,93% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής ανήκει στη μητρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το 22,39% στον Γιώργο Περιστέρη και το 39,68% σε λοιπούς μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v