Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΔΕΔΔΗΕ

Ανακοινώνεται εντός της μέρας από τη ΔΕΗ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΝ Κ. Χατζηδάκη. Τον Ιούνιο του 2021 θα έχει υλοποιηθεί η πώληση της ΛΑΡΚΟ.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΔΕΔΔΗΕ

Την αναγγελία της δημοσιοποίησης σήμερα από τη ΔΕΗ της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, έκανε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου της Capital Link έκανε γνωστό πως η δημόσια εταιρία θα ανακοινώσει σήμερα τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο βρίσκεται υπό έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, και μετά τη λήξη του θα δημοσιευτεί.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ο επενδυτής θα έχει ενισχυμένα δικαιώματα στο μάνατζμεντ, ενώ τόνισε τη σημασία της ιδιωτικοποίησης ως προς την υλοποίηση της κυβερνητικής στρατηγικής που είναι ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η διαδικασία της πώλησης του 49% θα έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αναφέρθηκε επίσης και στις υπόλοιπες εν εξελίξει ιδιωτικοποιήσεις δίνοντας έμφαση στους διαγωνισμούς πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας εξόρυξης και παραγωγής σιδηρονικελίου, της ΛΑΡΚΟ. Όπως είπε το νικέλιο αποτελεί στρατηγικής σημασίας μετάλλευμα καθώς χρησιμοποιείται στις μπαταρίες για την αποθήκευση ενέργειας. Ο ίδιος προσδιόρισε χρονικά την έκβαση της πώλησης τον Ιούνιο του 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v