Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες αιτήσεις για έργα από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Αιτήσεις στη ΡΑΕ για νέα φωτοβολταϊκά 6OO MW. Επιπλέον 50 MW ζήτησε για πλωτούς ηλιακούς σταθμούς σε τεχνητές λίμνες και αρδευτικά. Σε ένα χρόνο η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ ανέβηκε από τα 150 στα 200 MW για τη θυγατρική της ΔEΗ.

Νέες αιτήσεις για έργα από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα σε όλες τις τεχνολογίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) διαθέτει πλέον η «ΔΕH Ανανεώσιμες», το οποίο μετά και την υποβολή πρόσφατων αιτήσεων συνολικής ισχύος 650 MW στη ΡΑΕ για την έκδοση βεβαιώσεων παραγωγής, ανέρχεται στα 7 GW.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θυγατρική της ΔEΗ προχώρησε και σε νέα αύξηση του χαρτοφυλακίου των υπό ανάπτυξη έργων ΑΠΕ. Πιο συγκεκριμένα υπέβαλλε στη ΡΑΕ αιτήσεις για έκδοση βεβαίωσης παραγωγού για φωτοβολταϊκούς σταθμούς συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 600 MW. Επιπλέον, η εταιρεία έπραξε το ίδιο και για πλωτά φωτοβολταϊκά σε διάφορες λίμνες (τεχνητές, αρδευτικές ή και σε ορυχεία) συνολικής ισχύος περίπου 50 MW.

Έτσι, η «ΔEΗ ΑΝ» διαθέτει πια υπό ανάπτυξη έργα ηλιακής ενέργειας συνολικής ισχύος 2,5 GW, ενώ για το 2021 προχωρά στην προκήρυξη ώριμων έργων ΑΠΕ με αποτέλεσμα να επιδιώκει την υπέρβαση του στόχου των 1,5 GW ΑΠΕ για το 2024.

Ήδη, όπως έχει κάνει γνωστό και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Μαύρος σε ένα χρόνο η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ ανέβηκε από τα 150 στα 200 MW.

Στο πρώτο εξάμηνο και σύμφωνα με εκτιμήσεις θα προστεθούν άλλα 250 MW και σε 24 μήνες από πέρυσι το χαρτοφυλάκιο της ΔEΗ ΑΝ θα έχει αυξηθεί στα 500 MW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v