Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στέλεχος της Folli Follie: Οδηγία «από ψηλά» να συνδράμουν τον όμιλο

Σε email με ημερομηνία 9 Μαΐου υποστηρίζεται ότι υπάρχει οδηγία να στηριχθεί ο όμιλος και ότι «ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός».

Στέλεχος της Folli Follie: Οδηγία «από ψηλά» να συνδράμουν τον όμιλο

Ενήμερο φέρεται να ήταν το Μέγαρο Μαξίμου για τις παρεμβάσεις στην υπόθεση της Folli Follie, όπως φαίνεται από ηλεκτρονικό μήνυμα, στο πλαίσιο εσωτερικής αλληλογραφίας της εταιρείας, που προέκυψε από την έρευνα της PwC.

Το μήνυμα είναι μεταξύ διευθυντικού στελέχους ασφάλειας της Folli Follie και του μεγαλομέτοχου της εταιρείας Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και σε αυτό περιλαμβάνεται αναφορά και στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο επίμαχο μήνυμα καταγράφεται μεταξύ άλλων πως «η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουν τον όμιλο» και «ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός».

Επιπλέον, αναφέρεται πως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Γεράσιμος Μπαλαούρας) επικοινώνησε με τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Γκότση, ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού συμβουλίου (σ.σ. Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς).

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που εστάλη στις 9 Μαΐου 2018 από το στέλεχος της εταιρείας (διευθυντής ασφαλείας) στον γιο του ιδρυτή της Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρεται:«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησής μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουν τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κ. Λαζαρίδη. Είπε και ο κ. Τρουλίνος να μη βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 16:15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ό,τι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Η Εισαγγελία της Αθήνας μελετά τον ογκωδέστατο φάκελο και το πόρισμα της ελεγκτικής εταιρείας που βρήκε και τα επίμαχα emails και αναμένεται μετά τις γιορτές, η σχετική δικογραφία να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, αν αξιολογηθεί ότι οι αναφορές σε πρώην υπουργούς οδηγεί σε εφαρμογή των διαδικασιών για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v