Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton Bank: Στα μαλακά έπεσε ο Λ. Λαυρεντιάδης

Ο επιχειρηματίας και άλλοι οκτώ συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της απιστίας και αθώοι για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Τέσσερα χρόνια κράτησε η δίκη.

Proton Bank: Στα μαλακά έπεσε ο Λ. Λαυρεντιάδης

Στα «μαλακά» πέφτει σε επίπεδο ποινικής αποτίμησης η υπόθεση της Proton Bank, καθώς ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι οκτώ συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της απιστίας και αθώοι για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί -κατά περίπτωση απάτη, υπεξαίρεση, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Να σημειωθεί ότι σε σχέση με την υπόθεση αυτή, κάνοντας χρήση σχετικών διατάξεων και σε συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές, ο Λ. Λαυρεντιάδης επέστρεψε ποσό 51 εκατ. ευρώ

Μετά από τέσσερα χρόνια εκδίκασης της υπόθεσης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της τελικής του ετυμηγορίας. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον επιχειρηματία και τους συγκατηγορούμενούς του για τις κατηγορίες που αφορούν στο αδίκημα της απιστίας και κατά την επόμενη συνεδρίασή του, η οποία ορίστηκε για τις 13 Ιανουαρίου, τα μέλη της έδρας αναμένεται να ανακοινώσουν την τελική απόφασή τους επί των ποινών και των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι καταδικασθέντες.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των υπολοίπων 8 κατηγορουμένων που επίσης καταδικάσθηκαν. Πρόκειται για δύο δικηγόρους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank και υπαλλήλους των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων, που την τριετία 2010-2012 ενέκριναν δάνεια ύψους 792 εκατομμυρίων ευρώ. Τα δάνεια αυτά φέρονται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να εγκρίθηκαν για εταιρείες που φέρονται να ελέγχονταν από τον ίδιο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ακόμη, το δικαστήριο προχώρησε στην απαλλαγή από κάθε κατηγορία για τους υπόλοιπους 34 κατηγορούμενους της υπόθεσης, γεγονός που οι ίδιοι σχολίασαν ως δικαίωσή τους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Δημήτρη Μπόλη, συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των 34 κατηγορούμενων που αθωώθηκε. «Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψή μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας», επισήμανε ο συνήγορος και πρόσθεσε: «Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v