Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Αλαφούζος: Εξαγοράζει το υπόλοιπο 2,5% της Καθημερινής

O βασικός μέτοχος της εταιρείας, κάνοντας χρήση δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά του 2020, υποχρεώνει τους μετόχους μειοψηφίας να του πουλήσουν τους τίτλους τους προς 0,99 ευρώ το τεμάχιο.

Θ. Αλαφούζος: Εξαγοράζει το υπόλοιπο 2,5% της Καθημερινής

Το υπόλοιπο 2,5% της πρώην εισηγμένης εταιρείας «Καθημερινή» εξαγοράζει ο βασικός της μέτοχος κ. Θ. Αλαφούζος από τους εναπομείναντες επενδυτές μειοψηφίας, κάνοντας χρήση δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά.

Η «Καθημερινή», οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, εξήλθε από αυτό στα τέλη του 2015, μετά από αίτημα της εταιρείας με πλειοψηφία γενικής συνέλευσης ανώτερης του 95%. Αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας είναι να υπάρχουν σήμερα μέτοχοι μειοψηφίας που κατέχουν 1.304.512 τίτλους.

Ωστόσο, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας κ. Θ. Αλαφούζος, κάνοντας χρήση δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά του 2020, υποχρεώνει τους μετόχους μειοψηφίας να του πουλήσουν τους τίτλους τους προς 0,99 ευρώ το τεμάχιο, αντίτιμο που προέκυψε από σχετική αποτίμηση του Οίκου PKF Ευρωελεγκτική. To σχετικό ποσό έχει ήδη κατατεθεί στην Εθνική Τράπεζα και οι δικαιούχοι μπορούν να το εισπράξουν έως τις 23/12/2021.

Να σημειωθεί πως πριν από την έξοδο της «Καθημερινής» από το ΧΑ είχε προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου νέες μετοχές είχαν διατεθεί προς 0,33 ευρώ, ενώ η τρέχουσα τιμή του τίτλου διαπραγματευόταν σε παραπλήσια επίπεδα.

ΥΓ: Η δικαστική απόφαση βασίζεται στο άρθρο 47 του νέου νόμου περί ανωνύμων εταιρειών (4548/2018), το οποίο αναφέρεται στην εξαγορά των μετοχών μειοψηφίας από πλειοψηφούντα μέτοχο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v