Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Μικρή παράταση στο διαγωνισμό για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Η ΔEΗ ανακοίνωσε ότι η νέα ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 19η Φεβρουαρίου, από προηγούμενη προθεσμία στις 29 Ιανουαρίου. Ενδιαφέρον από 5-6 σχήματα. Leader στη ΝΑ Ευρώπη το 2030 η ΔEΗ, τονίζει ο CEO.

ΔΕΗ: Μικρή παράταση στο διαγωνισμό για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε την παράταση των προθεσμιών που σχετίζονται με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση μειοψηφικού ποσοστού της συμμετοχής της ΔEΗ στον ΔΕΔΔΗΕ, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Οπως αναφέρει η επιχείρηση, η παράταση δίνεται μετά από σχετικό αίτημα ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Ειδικότερα, η ΔEΗ ανακοίνωσε ότι η νέα ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 19η Φεβρουαρίου (από 29 Ιανουαρίου), με την προθεσμία για υποβολή ερωτήσεων αναφορικά με την πρόσκληση να ορίζεται η 5η Φεβρουαρίου ενώ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν προθεσμία ως την 26η Φεβρουαρίου για την υποβολή όλων των εγγράφων που πρέπει να συνοδεύουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό φέρονται να κατεβαίνουν πέντε έως έξι επενδυτικά σχήματα που θα απαρτίζονται κατά κύριο λόγο από εταιρείες και funds.

Στάσσης: Leader στη ΝΑ Ευρώπη το 2030 η ΔEΗ

Το 2030 η ΔEΗ θα είναι μια μοντέρνα επιχείρηση, leader στην αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση για την «πράσινη ανάκαμψη» που διοργάνωσε το Bloomberg.

Ο κ. Στάσσης παρουσίασε το πρόγραμμα απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης έως το 2023 με ταυτόχρονη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος 1,5 γιγαβάτ, τόσο με οργανική ανάπτυξη όσο και με συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 75%. Ο ήλιος και ο άνεμος είναι ήδη οι φθηνότερες πηγές ενέργειας, η πρόκληση είναι η ταχύτητα με την οποία πρέπει να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Στην ίδια εκδήλωση ο Salvatore Bernabei, διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power, ανέφερε ότι πάνω από το 50% της παραγωγής της Enel σήμερα προέρχεται από ΑΠΕ, ποσοστό που το 2030 θα αυξηθεί σε 80%.

Σε μήνυμά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν Frans Timmermans σημείωσε πως ενώ η προτεραιότητα σήμερα είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, η κλιματική κρίση παραμένει και «δεν υπάρχει εμβόλιο για αυτήν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Dan Jοrgensen, υπουργός Κλίματος και Ενέργειας της Δανίας, ανέφερε ότι η Δανία έχει θέσει φιλόδοξο στόχο για μείωση των εκπομπών κατά 70% έως το 2030 σε σχέση με το 1990 ενώ βασικό εργαλείο για την επίτευξη του στόχου θα είναι η ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v