Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρέχει να προλάβει την αυξημένη ζήτηση η ElvalHalcor

Με τη διεθνή ζήτηση να παρουσιάζει σημαντική άνοδο, η νέα επένδυση της εισηγμένης αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας για καπάκια αναψυκτικών και για ειδικά αρχιτεκτονικά προϊόντα.

Τρέχει να προλάβει την αυξημένη ζήτηση η ElvalHalcor

Νέες επενδύσεις προκειμένου να αυξήσει δραστικά την παραγωγική της δυναμικότητα και να εξυπηρετήσει τη διογκούμενη διεθνή ζήτηση, ανακοίνωσε η ElvalHalcor.

Ειδικότερα, ο εισηγμένος όμιλος, στο πλαίσιο της έναρξης της δεύτερης φάσης του πενταετούς επενδυτικού του προγράμματος (ύψους 100 εκατ. ευρώ), παρήγγειλε νέα πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή βαφής στον τομέα έλασης αλουμινίου-ΕΛΒΑΛ της ElvalHalcor.

H κίνηση αυτή αποδίδεται στην ύπαρξη υψηλής ζήτησης για προϊόντα αλουμινίου, λόγω και της ολοένα και μεγαλύτερης έμφασης που δίδεται διεθνώς στο μέτωπο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της επένδυσης είναι να αυξηθεί κατά πολύ η παραγωγική δυναμικότητα (capacity) της εισηγμένης εταιρείας σε ό,τι αφορά τα καπάκια αναψυκτικών (ήδη παράγονται τα σώματα των συσκευασιών), καθώς και ειδικά αρχιτεκτονικά προϊόντα με εστίαση στις ειδικές βαφές και στην ποικιλία αποχρώσεων (μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη αισθητική).

Παράλληλα, η επένδυση αυτή αποτελεί συνέχεια μιας σειράς κινήσεων που συμβάλλουν στην παραγωγή προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας και ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εισηγμένης εταιρείας:

«Σε συνέχεια της ένταξης σε πλήρη λειτουργία του νέου σύγχρονου τετραπλού θερμού ελάστρου tandem τον Δεκέμβριο 2020 και την παραγγελία, στο πλαίσιο υλοποίησης της 2ης φάσης του επενδυτικού σχεδίου, ενός νέου ψυχρού ελάστρου έξι ραούλων, η ElvalHalcor αποφάσισε την επέκταση της υφιστάμενης υποδομής των γραμμών βαφής και προλίπανσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Οινόφυτα, με την παραγγελία μιας πλήρως αυτοματοποιημένης νέας γραμμής βαφής.

Η επένδυση αυτή ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για βαμμένα προϊόντα αλουμινίου και στις διεθνείς τάσεις για ελαφριές, ανακυκλώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, καθώς και για ανθεκτικά, ασφαλή, ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά δόμησης και κατασκευών.

Η νέα γραμμή βαφής θα λειτουργεί με ταχύτητα 200 μέτρα/λεπτό και θα είναι σε θέση να βάφει ρόλους αλουμινίου μεγάλου πλάτους έως και 2.050 χιλιοστών, ενισχύοντας την παραγωγική δυναμικότητα του τομέα έλασης αλουμινίου-ΕΛΒΑΛ.

Η νέα γραμμή βαφής επιβεβαιώνει τη δέσμευση του τομέα έλασης αλουμινίου-ΕΛΒΑΛ της ElvalHalcor, για βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις αλουμινίου που απευθύνονται στις αγορές συσκευασίας αναψυκτικών και τροφίμων και εδραιώνει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες βιομηχανίες έλασης αλουμινίου παγκοσμίως, με σημαντική συμβολή στην αλυσίδα αξίας του».

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v