Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε μια 10ετία αποεπένδυσης

«Χρειάζονται επενδύσεις, αλλά τώρα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται η τάση», δήλωσε η Σοφία Δήμτσα διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ. Η έκπτωση για νοικοκυριά-επιχειρήσεις υπολογίζεται στο 10% του συνολικού μηναίου λογαριασμού Φεβρουαρίου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε μια 10ετία αποεπένδυσης

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι η κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές των Βορείων Προαστίων, συνεχίζει να προκαλεί πτώσεις δέντρων λόγω του συσσωρευμένου όγκου χιονιού.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η Σοφία Δήμτσα διευθύντρια εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ μέσα στην νύχτα είχε αποκατασταθεί η παροχή σε 3.000 νοικοκυριά ωστόσο έπεσε μια άλλη γραμμή χαμηλής τάσης και άλλα 500 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Οσο προχωρά η αποκατάσταση του δικτύου αυτό θα συμβαίνει μεμονωμένα σε γραμμές χαμηλής τάσης, προειδοποίησε και πρόσθεσε πως αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση του μεγάλου όγκου των ζημιών.

Η ίδια εξήγησε πως δεν μιλάμε για κλαδιά αλλά για ολόκληρους κορμούς, περισσότερους από 1200, που ξεριζώθηκαν και προκάλεσαν τις ζημιές σε σημεία του δικτύου. «Δεν μιλάμε δηλαδή για το ποιος έπρεπε να είχε κλαδέψει για τα δέντρα, αλλά για εκρίζωση των δέντρων. Δεν έχει να κάνει με την παλαιότητα του δικτύου», σημείωσε αναγνωρίζοντας ότι ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε μια δεκαετία αποεπένδυσης. «Χρειάζονται επενδύσεις, αλλά τώρα έχει αρχίσει να αντιστρέφεται η τάση», είπε.

Είπε επίσης πως τα συνεργεία ενισχύονται σήμερα με άλλα 150 άτομα από την επαρχία.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις μειώσεις στους λογαριασμούς που ανακοινώθηκαν χθες ως μια έμπρακτη συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Όπως είπε η έκπτωση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις χοντρικά υπολογίζεται περίπου στο 10% του συνολικού μηναίου λογαριασμού του Φεβρουαρίου.

Όλα αυτά με φόντο ένα διαρκές γαϊτανάκι σχετικά με το ποιος έχει την αρμοδιότητα για την κοπή και το κλάδεμα των δέντρων, που προκάλεσαν τα σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Δήμοι, δασαρχείο και ΔΕΔΔΗΕ επιρρίπτουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοίνωσε ότι τα συνεργεία συνέχισαν τις εργασίες καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Πολιτική Προστασία, τα συνεργεία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καθοριστική και πολύτιμη συνδρομή τους.

Παράλληλα ανακοίνωσε μηδενική χρέωση δικτύου διανομής τον Φεβρουάριο για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, κάτι που είχε ζητηθεί νωρίτερα από τον πρωθυπουργό ως ένδειξη καλής θέλησης από τον ΔΕΔΔΗΕ προς τους πολίτες που υπέστησαν και υφίστανται τόση ταλαιπωρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v