Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ρεύμα… 11 επενδυτών η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Έντεκα οι μνηστήρες για το 49% του Διαχειριστή στον διαγωνισμό της ΔΕΗ. Στρατηγικοί και χρηματοοικονομικοί επενδυτές αλλά και διαχειριστές υποδομών δικτύων συμμετείχαν στην πρώτη φάση. Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.

Με ρεύμα… 11 επενδυτών η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ

Έντεκα επενδυτές υπέβαλλαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού της ΔΕΗ για την πώληση του 49% του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η ΔΕH σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει μόνο τον αριθμό των ενδιαφερόμενων λέγοντας πως οι «11 εκδηλώσεις ενδιαφέρονται υποβλήθηκαν από στρατηγικούς επενδυτές, διαχειριστές υποδομών δικτύων και χρηματοοικονομικούς επενδυτές».

«Η ΔEΗ», όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της, «θα εξετάσει τις υποβληθείσες εκδηλώσεις Ενδιαφέροντος και θα προσκαλέσει τους επιλέξιμους συμμετέχοντες, σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για τη συμμετοχή τους στην επόμενη φάση της διαδικασίας»

Τα επόμενα βήματα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 49% του Διαχειριστή προβλέπουν την αξιολόγηση των υποψήφιων επενδυτών και για την ακρίβεια αν πληρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί στους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού.

Προς το τέλος του Μαρτίου η ΔEΗ θα εγκρίνει τους «μνηστήρες» που θα περάσουν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, η οποία είναι εκείνη της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Οι φιναλίστ, στη συνέχεια θα υπογράψουν τα συμφωνητικά εμπιστευτικότητας και κατόπιν προβλέπεται το άνοιγμα των data rooms. Θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν και να αξιολογήσουν τα οικονομικά και άλλα δεδομένα του ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα θα έχουν και τη δυνατότητα συναντήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας όπως επίσης και της πραγματοποίησης επισκέψεων σε υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις του Διαχειριστή.

Στο διάστημα αυτό θα διεξαχθούν και οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις αγοραπωλησίας μετοχών.

Προς το τέλος του Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι θυγατρική 100% της ΔEΗ και είναι ο αρμόδιος Διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μήκους 240.000 χιλιομέτρων. Εξυπηρετεί 7,6 εκ. καταναλωτές και η ρυθμιζόμενη περιουσιακή του βάση ξεπερνά τα 3 δις. ευρώ.

Για τα επόμενα πέντε χρόνια το σχέδιο ανάπτυξης του Διαχειριστή για το δίκτυο διανομής ξεπερνά τα 2,4 δισ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v