Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η Witside

Αύξηση 40% στον κύκλο εργασιών της προβλέπει για φέτος η Witside, που δραστηριοποιείται στον χώρο των Data Analytics. Η ανοδική τάση της ζήτησης και οι λύσεις που ζητούν επιχειρήσεις και οργανισμοί προκειμένου να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ανεβάζει ταχύτητα η Witside

Άνοδο 40% στον φετινό κύκλο εργασιών της προβλέπει η εταιρεία Witside, που δραστηριοποιείται στον χώρο της συλλογής-ανάλυσης δεδομένων, αποσκοπώντας να δώσει λύσεις με φτηνό κόστος σε προβλήματα επιχειρήσεων και οργανισμών μέσα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, μετά από μια ανοδική πορεία κατά το παρελθόν, η Witside προβλέπει για φέτος αύξηση στον κύκλο εργασιών της κατά 40% (το 2020 σημείωσε έσοδα 2,35 εκατ. και EBITDA 337 χιλ. ευρώ), διαθέτοντας σήμερα χαρτοφυλάκιο πελατών με περισσότερα από 300 ενεργά συμβόλαια.

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα» σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Παπαδόπουλος (φωτ.), με ολοένα και περισσότερους οργανισμούς και επιχειρήσεις να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Δεν είναι τόσο η διεθνής τάση για περαιτέρω ψηφιοποίηση των εργασιών που οδηγεί σε μια τέτοια κατεύθυνση, όσο κυρίως τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουν ήδη επιτύχει όσες μεγάλες επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν στον συγκεκριμένο τομέα. Τα καλά νέα διαδίδονται και τα επιτυχημένα stories προσελκύουν άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να ενδιαφέρον να διογκώνεται.

Παράλληλα θετικά συμβάλλουν και οι προτροπές φορέων όπως για παράδειγμα ο ΣΕΒ. Σύμφωνα, με τον κ. Παπαδόπουλο, η εκμετάλλευση των data analytics μπορεί να γίνει όχι μόνο από τις μεγάλες αλλά και από τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο Κων/νος Παζάλος, Director, Innovation & Analytics της Witside, αναφέρθηκε ενδεικτικά στα πολύ σημαντικά οφέλη που προέκυψαν από συγκεκριμένα προγράμματα της εταιρείας, όπως οι προβλέψεις των πωλήσεων σε κοντόληκτα προϊόντα τροφίμων ή η πρόβλεψη του πότε θα σταματήσει να λειτουργεί κάποιο ανταλλακτικό στον μηχανολογικό εξοπλισμό μιας παραγωγικής μονάδας. «Η δουλειά μας δεν σταματά στην τεχνολογία, αλλά αποβλέπει στο να προσφέρει λύσεις προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης Τύπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της Witside να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των Augmented Analytics, παρουσιάζοντας τα πρώτα επιτυχημένα έργα σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Τα έργα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική αγορά για αξιόπιστες λύσεις αξιοποίησης δεδομένων, καθώς οι επιχειρήσεις μεταβαίνουν από τα descriptive analytics, αναλύσεις που αποσκοπούν να απαντήσουν στην ερώτηση τι συνέβη, στα prescriptive analytics, που απαντούν στο τι θα έπρεπε να γίνει ή τι πρέπει να γίνει, ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v