Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τέσσερις δείκτες STOXX η μετοχή της Viohalco

Η μετοχή της Viohalco εισέρχεται από τις 22 Μαρτίου σε τέσσερις χρηματιστηριακούς δείκτες STOXX. Ελπίδες για τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Σε τέσσερις δείκτες STOXX η μετοχή της Viohalco

Σε τέσσερις δείκτες STOXX εντάσσεται από τις 22 Μαρτίου η μετοχή της Viohalco, μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση που έλαβε χώρα στο σύνολο των δεικτών STOXX.

Ειδικότερα, η STOXX Ltd. είναι ένας παγκόσμιος πάροχος χρηματιστηριακών δεικτών αυστηρά βασισμένους σε διαφανείς κανόνες, με γνωστότερους τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς δείκτες μετοχών, όπως EURO STOXX 50, STOXX Europe 50 και STOXX Europe 600.

Έτσι, από τις 22 Μαρτίου, η μετοχή της Viohalco θα ενταχθεί στους δείκτες:

  • STOXX Developed and Emerging Markets Total Market
  • STOXX Emerging Markets Total Market
  • STOXX Eastern Europe Total Market
  • STOXX All Europe Total Market.

Η κίνηση αυτή προσδίδει κύρος στον ελληνικό Όμιλο και την εγχώρια κεφαλαιαγορά, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να τονώσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη μετοχή, είτε επειδή αυτοί τοποθετούνται μέσω Index Funds, είτε επειδή εξετάζουν μόνο περιπτώσεις εταιρειών που συγκαταλέγονται σε διεθνείς δείκτες.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια θετικών ειδήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Όμιλο Viohalco, όπως οι σημαντικές συμβάσεις έργων που αναλαμβάνει η Cenergy στο εξωτερικό, η απαλλαγή της ElvalHalcor από οποιοδήποτε δασμό στις ΗΠΑ στα κοινά φύλλα αλουμινίου, αλλά και η αύξηση της ζήτησης και της τιμής του μετάλλου για τις θυγατρικές εταιρείες χάλυβα (ΣΙΔΕΝΟΡ, SOVEL).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v