Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορές και νέες δραστηριότητες «κοιτάζει» η CPI

Ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από εξαγορές και νέες δραστηριότητες αναζητά η CPI. Ισχυρές οι επιδόσεις στο δεύτερο μισό του 2020, επιφυλάξεις για τη ζήτηση μετά από την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Εξαγορές και νέες δραστηριότητες «κοιτάζει» η CPI

Με σαφώς ικανοποιητικό τρόπο για την CPI εξελίχθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2020, δηλαδή το πρώτο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εισηγμένης εταιρείας Χρήστο Παπαθάνο, μετά τις αρνητικές επιπτώσεις που προέκυψαν από την πανδημία κατά την περίοδο του πρώτου lock down, η νέα οικονομική χρήση ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2020 σαφώς ανοδικά, με την CPI να υπερβαίνει σε κύκλο εργασιών τον αρχικό της στόχο κατά 10%, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος στόχος αναφερόταν σε αυξημένες οικονομικές επιδόσεις.

Παρόλα αυτά, η προαναφερθείσα άνοδος δεν συνεχίστηκε κατά το πρώτο δίμηνο του 2021, όπου ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης κινήθηκε σε επίπεδα αρκετά κοντινά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αλλά κάτω από το στόχο.

«Κρατάμε γενικότερα επιφυλακτική στάση για το πώς τελικά θα κινηθούν τα πράγματα κατά το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης (το πρώτο του 2020), γιατί μπορεί από τη μια πλευρά να μην προβλέπεται να αντιμετωπίσουμε την περυσινή καθίζηση του πρώτου lock down, αλλά περιμένουμε να δούμε το πώς θα συμπεριφερθούν οι πελάτες μας και η οικονομία γενικότερα μετά από την προσδοκώμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ας μην ξεχνούμε πως κάποιοι κλάδοι έχουν καταπονηθεί οικονομικά από την πανδημία».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η CPI δεν αντιμετωπίζει κανένα ζήτημα ρευστότητας και σχέσεων με το τραπεζικό σύστημα, ενώ παράλληλα διερευνά τρόπους ανάπτυξης των εργασιών της μέσα από εξαγορές, αλλά και μέσα από την διεύρυνση του φάσματος των δραστηριοτήτων της.

«Ζούμε σε μια εποχή έντονων ανακατατάξεων στην αγορά πληροφορικής και εμείς επιδιώκουμε να εκμεταλλευθούμε πιθανές ευκαιρίες που θα ταιριάζουν σε εμάς και θα συνοδεύονται από εύλογα τιμήματα. Ενδιαφερόμαστε λοιπόν για πιθανές εξαγορές, όπως επίσης κοιτάζουμε να δραστηριοποιηθούμε και σε νέους τομείς» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά (π.χ. η αγορά των ηλεκτρικών φορτιστών εξετάστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει το όλο θέμα).

Σε ότι αφορά τέλος τη δραστηριότητα της εταιρείας στην Κύπρο, έχει και αυτή επηρεαστεί από την πανδημία covid-19.

Η χρήση 2019-2020 έκλεισε για την εισηγμένη εταιρεία με κύκλο εργασιών 15 εκατ. ευρώ (έναντι 16,15 εκατ. την περίοδο 2018-2019) και ζημία 260 χιλ. ευρώ. Στις 30/6/2020 τα ίδια κεφάλαια της CPI είχαν διαμορφωθεί στα 2,586 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v