Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Projects στην Αυστραλία διεκδικεί η Mevaco

Με αιχμή του δόρατος τις μεταλλικές βάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων, η Mevaco ανεβάζει φέτος δραστικά τον κύκλο εργασιών της. Διεκδίκηση συμβάσεων στα μετρό της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ στην… Covid free Αυστραλία.

Projects στην Αυστραλία διεκδικεί η Mevaco

Ισχυρές οικονομικές επιδόσεις για την τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένουν οι αναλυτές για τη Mevaco, καθώς η εισηγμένη εταιρεία έχει ήδη εξασφαλίσει υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων στο μέτωπο των φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ παράλληλα διεκδικεί σειρά σημαντικών έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Mevaco έχει ήδη εξασφαλίσει για φέτος τις μεταλλικές κατασκευές φωτοβολταϊκών πάρκων που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 300 Mw (με κυριότερο αυτό της Κοζάνης, ισχύος 204 Mw), και έτσι μόνο από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να σημειώσει κύκλο εργασιών υψηλότερο από τον αντίστοιχο περυσινό (χαμηλός, επηρεασμένος από τις επιπτώσεις της πανδημίας), αλλά και από εκείνον του 2019, όταν αυτός είχε διαμορφωθεί στα 15 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία «τρέχει» μια σειρά άλλων συμβάσεών της στο εσωτερικό, ενώ διεκδικεί σειρά έργων εντός και εκτός Ελλάδας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υποβολής προσφορών στα μετρό της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ, με δεδομένο ότι η Αυστραλία φαίνεται να έχει περάσει τον σκόπελο της πανδημίας που είχε προκαλέσει προβλήματα και στη συγκεκριμένη χώρα. Το γεγονός ότι η Mevaco έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και άλλη σύμβαση στην Αυστραλία, αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας για την ελληνική επιχείρηση.

Γενικότερα, οι εργασίες της Mevaco επηρεάζονται από την πορεία της οικονομίας και ειδικότερα από αυτή των επενδύσεων, καθώς έχει ως πελάτες επιχειρήσεις από τους τομείς των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιομηχανίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η έντονη κινητικότητα που επικρατεί αυτή την περίοδο στο μέτωπο των φωτοβολταϊκών πάρκων (και αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τα επόμενα χρόνια), αλλά και τα πολλά έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια (π.χ. Ελληνικό, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης) δημιουργούν θετικές προοπτικές για την πορεία της Mevaco, στον βαθμό που οι προσδοκίες για αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα θα μετατραπούν σε πράξη.

Το 2020 υπήρξε μετριότατο έτος για την εισηγμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταλλικών κατασκευών, λόγω της πανδημίας και της συνεπακόλουθης αναβολής πολλών επενδυτικών σχεδίων. Έτσι, στο εννεάμηνο, ο κύκλος εργασιών της περιορίστηκε στα 6,05 εκατ. ευρώ και το EBITDA στις +330 χιλ. ευρώ, με αποτέλεσμα στο σύνολο του 2020 ο κύκλος εργασιών να αναμένεται σαφώς μειωμένος σε σύγκριση με τα 15 εκατ. του 2019 (καθαρά κέρδη 447 χιλ. ευρώ την ίδια χρονιά).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v